Početna - IZDVOJENO - Osumnjičen za najmanje 13 razbojništava
Foto: web

Osumnjičen za najmanje 13 razbojništava

Zadarska policija u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko goranske i istarske završili su istragu nad 32-godišnjaka iz okolice Obrovca kojeg sumnjiče da je uz prijetnju vatrenim oružjem pljačkao na zadarskom i riječkom području te u Istri. Razbojnik je u četvrtak uhićen u potjeri nakon pljačke mjenjačnice u Zadru. Sumnjiči ga se da je u zadnje dvije godine počinio 13 razbojništava u raznim novčararskim ustanocama iz kojih je odnio 300.000 kuna

Sumnjiči ga se da je maskiran i naoružan opljačkao poslovnicu banke u sklopu trgovačkog centra u Ulici Ante Starčevića u Zadru sredinom studenog prošle godine odnijevši 120.000 kuna. Sumnjiči ga se i za tri razbojništva u prodavaonicama te poslovnici osiguravajućeg društva u Zadru, kao i u benzinskoj postaji u Murvici. Osim na zadarskom području sumnjiči ga se da je pljačkao poštanske urede u Baškoj, Novom Vinodolskom i Bakru, te banku u Novom Vinodolskom.Policija ga sumnjiči i za razbojništvo u Balama, gdje je prijeteći automatskom puškom razoružao zaštitara banke, oteo mu službeni pištolj te odnio novac.

Zadnja pljačka mjenjačnicee u Zadru bila je presudna te je nakon potjere uhvaćen. Razbojnik je u četvrtak navečer upao u mjenjačnicu i 31-godišnju zaposlenicu pošpricao suzavcem, te ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna i pobjegao. Ubrzo su ga uočili policajci te je on na njih nasrnuo »citroenom« nakon čega su oni zapucali prema automobilu. »Citroen« su nakon toga zaustavili interventni policajci i 32-godišnjaka uhitili.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...