Početna - IZDVOJENO - Ulaganja u Riječke vrtiće
riječki vrtić
foto: web

Ulaganja u Riječke vrtiće

U izgradnju i rekonstruktciju objekata predškolskog odgodja, do pedagoške godine 2015./2016. Grad Rijeka planira uložiti oko devedeset milijuna kuna. Time bi se kapacitet u vrtićima mogao povećati za oko četristo mjesta i na određeno vrijeme zadovoljiti postojeće potrebe za upisom djece u Dječji vrtić Rijeka.

Trenutno su u tijeku radovi na izgradnji novog vrtića na Pehlinu. Za tri vrtića priprema se projektna dokumentacija za rekonstrukciju, s ciljem povećanja kapaciteta, a to su Trsat, Gornja Vežica i Zamet. Grad Rijeka s Talijanskom unijom intezivno radi na pripremi za izgradnju novog vrtića na Krnjevu. Grad će osigurati zemljište, infrastrukturu i plaće za zaposlenike, a Talijanska unija sredstva za izgradnju vrtića.

Gradonačelnik je za travanj najavio otvaranje Info-centra u prostoru u Ulici Dolac 7b gdje će se građani moći pobliže upoznati s radom policije, ali i dobiti savjete policije, zaštitarskih tvrtki, osiguravajućih društava te komunalnog redarstva o tome kako zaštititi svoj život i imovinu. Planirani su i edukativni programi samozaštite namijenjeni djeci i mladima, ali i onima starije životne dobi. Projekt je rezultat aktivnosti Vijeća za prevenciju kriminaliteta u gradu Rijeci i suradnje Grada Rijeke s Policijskom upravom primorsko-goranskom, s ciljem prevencije kriminaliteta i općenito društveno neprihvatljivog ponašanja.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...