Početna - IZDVOJENO - Osvojena srebrna medalja za Ol Istria Selection u Kanadi
Maslinovo
web

Osvojena srebrna medalja za Ol Istria Selection u Kanadi

Ekstradjevičansko maslinovo ulje Agrolagune Ol Istria Selection osvojilo je srebrnu medalju na najvećem međunarodnom natjecanju ekstradjevičanskih maslinovih ulja u Kanadi, Olive d’Or 2014. godine, koje je održano 31. ožujka do 1 travnja u Montrealu.

Maslinovo ulje Ol Istria Selection dobilo je srebrnu medalju u kategoriji ekstradjevičanskog maslinovog ulja srednjeg intenziteta voćnosti. Na natjecanje je bilo prijavljeno više od 110 uzoraka iz četranest zemalja. Ovo ulje dobiveno je odabirom nekoliko sorti maslina izvanredne kvalitetete, a ručno brani neoštećeni plodovi maslina i proces prerade zadovoljavaju sve ljubitelje zdrave kuhinje, ističu u Agrolaguni.

To ulje je nagređno zlatnom medaljom i 2012. godine, na prestižnom natjecanju TerraOlivo 2012.

Konkurencija je bila vrlo velika i kriteriji su bili oštri jer se u svakoj kategoriji dodjeljivala po jedna zlatna, srebrna i brončana medalja, nije bio slučaj kao na drugim natjecanjima gdje se dodjeljuje više zlatnih ili srebrnih medalja u svakoj kategoriji. Trebalo se nadmetati unutar kategorije i imati dobar plasman da osvoje medalju.

U Agrolaguninim maslinicima Brda, Červar, Larun, Veli Maj i Zelena Laguna na površini od 220 hektara raste 65 tisuća stabala maslina, a s njih se godišnje prosječno ubere oko 880 tisuća kilograma ploda te se od njih proizvode monosortna i višesortna ulja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...