Početna - IZDVOJENO - Otac otetog Tomislava: Molim vas pustite mi sina
otmica

Otac otetog Tomislava: Molim vas pustite mi sina

Otac otetog hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka progovorio je o najtežim trenucima kroz koje prolazi njegova obitelj, nakon što se pojavila snimka na kojoj Tomislav, pod prijetnjom nožem, izgovara strašnu poruku džihadista egipatskim vlastima: ne oslobodite li u sljedećih 48 ati muslimanske žene iz egipatskih zatvora, borci Sinajske provincije će me ubiti.

Više od 24 sata prošlo je od objave tog uznemirujućeg videa, a Zlatko Salopek u izjavi za francusku novinsku agenciju AFP pozvao je otmičare da mu puste sina, piše Jutarnji list.

‘Tražim od ljudi koji drže moga sina da mu dozvole povratak svojoj obitelji. Motiv njegova dolaska u vašu domovinu bio je isključivo da zaradi kruh svojoj djeci. Ništa drugo’, zavapio je gospodin Salopek iz svog obiteljskog doma u Vrpolju.

 Kao što je poznato, Tomislav je u Egiptu radio kao topograf za jednu francusku kompaniju.

‘Zahvaljujem Francuskoj za sve što je dosad učinila i molim je za suradnju s egipatskim vlastima kako bi spasili moga sina’, kazao je još Zlatko Salopek.

Tomislav je, inače, otac dvoje djece, a njegova supruga Nataša u četvrtak je s njegovom sestrom i ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić otputovala u Kairo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...