Početna - IZDVOJENO - Predsjednica od danas stoluje u Splitu
kolinda
web

Predsjednica od danas stoluje u Splitu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kako je već najavljeno, sljedećih nekoliko dana svoj privremeni ured imat će u Splitu, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Od sutra će tako biti smještena na adresi ulica Domovinskog rata 2 u zgradi Splitsko-dalmatinske županije, ispred koje će predstavnici Počasno-zaštitne bojne podići će zastavu Predsjednice Republike, a predsjednica će dati kratku izjavu predstavnicima medija.

– Želja joj je da za radnog boravka što više vremena provede u razgovorima s građanima, poduzetnicima, predstavnicima lokalne uprave i samouprave da bi se upoznala s njihovim planovima, gospodarskim projektima, ali i s teškoćama – kazali su ranije s Pantovčaka.

 Dok bude u Dalmaciji, Grabar-Kitarović planira obići i neke od otoka, ali i dalmatinsko zaleđe, a kao pokroviteljica 300. Sinjske alke 9. kolovoza posjetit će Sinj. Dan prije, u subotu 8. kolovoza, kao pokroviteljica, bit će i na Maratonu lađa, amaterskom sportskom natjecanju u utrci starih plovila od Metkovića do Ploča.

– S obzirom da od 5. do 15. kolovoza ima jako puno događanja u Splitu i okolici, da ne bismo i mi dalje zakrčavali promet na autocesti, mislim da je puno racionalnije da budemo u Splitu. Svima će biti puno lakše, nećemo se morati toliko voziti i vjerujem da ćemo uštedjeti na troškovima, jer nas boravak u luci Lora ne košta ništa – kazala je predsjednica.

Izvor: Jutarnji list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...