Početna - ZABAVA - Otkrijte deset razoga zašto bi svi trebali jesti bundevu
bundeva
foto:pexels.com

Otkrijte deset razoga zašto bi svi trebali jesti bundevu

Bundeve su još u sezoni pa iskoristite priliku i jedite je što više! Odlična je i za djecu i žene i muškarce jer  čuva zdravlje kože i prostate te čisti od toksina, na odmet nije i lijepa koža i zdravo srce!

Bundeve su bogate antioksidansima, što znači da djeluju protuupalno. Zato su odlične za zdravlje zglobova, organa, kod ozljeda mekog tkiva, a pomažu i u podnošenju stresa. Zbog velikih količina vitamina A koji sadrže, čuvaju oči od degenerativnih promjena i katarakta. Visoke razine vitamina C jačaju imunitet i potiču proizvodnju kolagena, te je iz tog je razloga odlična za kožu i čini je blistavom i elastičnom. Dobar je izvor vlakana, stoga učinkovito čisti tijelo od toksina i pomaže tijelu da funkcionira pravilno. Sadrži karoten zbog kojeg ima narančastu boju, a pomaže da ne ostarimo prerano i sprječava razvoj srčanožilnih bolesti. Sjemenke bundeve bogate su proteinima i masnim kiselinama koje pomažu u reguliranju razina kolesterola, čuvaju od artritisa, poboljšavaju moždane funkcije i omogućuju zdrav izgled kože. Meso bundeve i sjemenke bogati su magnezijem koji je neophodan za zdravlje kostiju i zuba, kao i kalijem i cinkom, koji su ključni u prevenciji visokog krvnog tlaka. Cink je odličan i za plodnost, lijepu kožu te imunitet.  Sadrži L-triptofan, kemikaliju koja daje dobar osjećaj. Ulje iz sjemenki bundeve odlično je kod liječenja upala prostate, a preventivno čuva od razvoja kancerogenih promjena na prostati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) ”Casabianca” oduševila Ljetnu pozornicu u Opatiji

Hit predstava „Casabianca“ oduševila je sinoć rasprodanu i prepunu Ljetnu pozornicu na kojoj je dvije tisuće posjetitelja uživalo u duhovitim ...