Početna - IZDVOJENO - Otvaranje čvora Matulji-Opatija do lipnja?

Otvaranje čvora Matulji-Opatija do lipnja?

Čvor Matulji – Opatija na riječkoj zaobilaznici, a samim time i pristup brzoj cesti, odnosno autocesti u smjeru Istre, Zagreba i Slovenije, zatvoren je još ovog proljeća prije Uskrsa te već mjesecima takva odluka stvara iznimno velike probleme u prometu.

Osim što stanovnici Opatije, Matulja i okolnih mjesta nemaju pristup riječkoj zaobilaznici, još je veći problem stvoren brojnim turistima koji nisu pretjerano upoznati s alternativnim rutama.

Ponuđeni su im pravci koje vode preko Veprinca, Jurdana ili Zameta, a pojedine GPS aplikacije čak ih vode na “izlet” preko Kastva i Martinkovca. Razumljivo je stoga iznimno veliko nezadovoljstvo zbog zatvaranja tog izlaza sa zaobilaznice dugog svega 300-400 metara, pa ne čudi što je mnoge obradovala najava opatijskog gradonačelnika kako će s početkom lipnja taj čvor ponovno biti stavljen u funkciju.

Gradnja velikog rotora zbog toga će privremeno biti djelomično zaustavljena (neki će istaknuti kako se ionako jedva radi s nekolicinom djelatnika na gradilištu), a cesta ponovno stavljena u funkciju.

Ostaje za vidjeti hoće li spomenuto obećanje ovog puta biti ispunjeno na vrijeme ili će još jednom rok biti probijen, kao što je gotovo uvijek slučaj kad su u pitanju radovi na hrvatskim cestama.

Podsjetimo, pred nama je produljeni udarni vikend tijekom kojeg se u Opatiji događa nekoliko značajnijih manifestacija zbog kojih će stići više tisuća posjetitelja. U petak, 01. lipnja, otvara se Ljeto na Ljetnoj uz veliki koncert The Dire Straits Experiencea, u subotu i nedjelju, 02. i 03. lipnja, u opatijskoj dvorani “Marino Cvetković” održat će se međunarodni festival vina i delicija Kvarner Wine Fest. Trenutno traje i manifestacija Gourmet priča Opatijske rivijere, a samo nekoliko dana nakon toga u Opatiju stiže i karavana luksuznih automobila Pink Wing.

Sve to su samo dodatni razlozi zbog kojih svi s razlogom očekuju da se ispuni obećanje i čvor Matulji – Opatija otvori najkasnije 01. lipnja, a pitanje o tome uputili smo i u ured opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića te matuljskog načelnika Marija Ćikovića.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Potres u Jelšanama

Jutros malo iza 7 sati na širem matuljskom području osjetio se slabiji potres.Epicentar potresa bio je u Jelšanama (Slovenija) jačine ...