Početna - IZDVOJENO - Otvoren je preuređeni prostor fizikalne medicine i rehabilitacije u Rijeci
kbc rijeka
arhiva

Otvoren je preuređeni prostor fizikalne medicine i rehabilitacije u Rijeci

Ovom investicijom vrijednom 268 tisuća kuna adaptirano je ukupno 295 četvornih metara i tako je dobiveno deset odjeljaka za pacijente, nabavljeni su uređaji za terapijski ultrazvuk, uređaj za magnetoterapiju i uređaj za lasersku terapiju. Ambulanta Fizikalne medicine i rehabilitacije dobila je sanitarni čvor za invalide kojeg dosad nije imala, a također je i uređena dvorana za vježbanje.

Troškovi su pokriveni sredstvima iz decentraliziranih sredstava Županije, adaptacijom će se  smanjit  pritisak pacijenata na ambulante fizikalne medicine i rehabilitacije, a rezultat će biti  povećanje kvalitete i smanjenje liste čekanja. Brojka od 15.800 pacijenata koliko ih je kroz ambulante prošlo prošle godine govori sama za sebe koliko je ova investicija bila potrebna.

“Ove godine zahvaljujući Primorsko-goranskoj županiji omogućeno nam je uređenje ovog prostora. Pored ovog prostora u Rijeci imamo još 5 takvih ordinacija s vrlo sličnim podacima o broju usluga i pacijenata što govori o tome da je fizikalna medicina i rehabilitacija po broju pruženih usluga dominantna u našem gradu”, rekao je Boris Ritoša.

Ravnatelj KBC-a Rijeka Herman Haller, ravnatelj KBC-a Rijeka u čijem je sklopu i ambulanta fizikalne medicine i rehabilitacije  pohvalio je otvorenje preuređenog prostora. “Ovaj vid terapije upotpunjuje kvalitetu življenja i dajem apsolutnu podršku u razvoju ovakvih jedinica koji našim građanima osiguravaju boljitak”, rekao je Haller.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...