Početna - IZDVOJENO - Otvorena je izložba Foto Luigia “Maškare ča moru Maškare” u Likovnoj poneštrici
cats

Otvorena je izložba Foto Luigia “Maškare ča moru Maškare” u Likovnoj poneštrici

Prostor Likovne poneštrice u centru Matulja ugostila je izložbu fotografija  fotografskog obrta Foto Luigi. Iza naziva naziva ‘Maškare ča moru Maškare’ nalazi  se serija fotografija karnevalskih motiva nastalih u posljednih nekoliko godina na području Liburnije.

– Od 1970. godine, kad je otvoren, obrt Foto Luigi ima jedan cilj: zabilježiti neponovljive trenutke za budućnost. Jer upravo tome i služi fotografija – oteti zaboravu neponovljive trenutke u našim životima. A upravo maškare su nepresušan izvor motiva – spontanost i originalnost ideje iza maske jednostavno mami da se zabilježi kroz objektiv fotoaparata. Svake godine vrijedno bilježimo karnevalske događaje na Liburniji, bilo karnevalske povorke ili zvončarske krugove na originalnim lokacijama – mjestima, šumskim putevima, zaseocima… U svaku fotografiju je duboko utkan karnevalski duh i radost trenutka osoba koje se nalaze s one strane leće. U doba kada ljudi žive “u oblaku”, važnost prave fotografije tim je veća, jer je ona jedini fizički trag vremena u kojem živimo, rekao nam je David Kurti.

Otvorenje izložbe je zakazano za petak, 27. siječnja u 17 sati, a izložba će biti otvorena naredna dva tjedna (do 08. veljače) radnim danom od 10 do 12 sati i poslijepodne od 17 do 19 sati, subotom od 10 do 12, dok će nedjeljom poneštrica biti zatvorena.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...