Početna - IZDVOJENO - Otvorena izložba “RIJEKA U IZLOGU” u Tower centru Rijeka
rijeka-u-izlogu

Otvorena izložba “RIJEKA U IZLOGU” u Tower centru Rijeka

Na 4. katu Tower Centra Rijeka svečano otvorena izložba „Rijeka u izlogu“. Izložba tematizira trgovinu u Rijeci u drugoj polovici 20. stoljeća, suprotstavljajući nekadašnju trgovinu ovoj suvremenoj, a nije slučajno smještena u prostor najposjećenijeg riječkog shopping centra. Naime, Tower Centar Rijeka ove godine obilježava 10. godišnjicu djelovanja u našem gradu i tim povodom nastala je izložba fotografija Petra Ćuće Grabovca i Marka Gracina.

Kako je napomenula direktorica Tower Centra Rijeka, Maja Baković, ideja je bila da se povuče paralela između trgovina nekad-što je zabilježio Ćućo Grabovac 60 tih i 70 godina prošlog stoljeća i danas, što je zabilježio Marko Gracin, u prvih 10 godina Centra. Zahvalila se obitelji Grabovac na pomoći u realiziranju ideje u kojoj su svi neizmjerno uživali. Otvorenju su, uz predstavnike Tower Centra nazočili i članovi obitelji Grabovac, fotograf Marko Gracin i novinarka Slavica Mrkić Modrić koja potpisuje prateće tekstove izložbe.

Osim interesantnih i pomalo nostalgičnih prizora Rijeke, na jučerašnjem otvorenju izložbe Slavica Mrkić Modrić okupljene je podsjetila na neke vrlo živopisne situacije koje je doživjela uz, danas pokojnog, legendarnog fotoreportera Novog Lista Petra Grabovca. Navela je brojne zanimljivosti vezane uz trgovinu u Rijeci, u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, a niz informacija o Rijeci iz tog doba moći će doznati svi koji posjete izložbu u Tower Centru Rijeka. Izložba ostaje otvorena do 25. studenog, a dobar je uvod u veliki rođendanski vikend u Toweru koji priprema brojna iznenađenja 26. i 27. studenog, jedno od kojih je svakako koncert Nine Badrić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obaranje Guinessovg rekorda u Opatija od 12:00 (Link za praćenje uživo)

U 12 sati u Opatiji, točniije u bazenu Thalasso Wellness Centra kreće pokušaj obaranja Guinessovog rekorda u disciplini najduži podvodni ...