Početna - IZDVOJENO - Otvorena izložba Vedrana Ružića u Bad Ischlu
izložba

Otvorena izložba Vedrana Ružića u Bad Ischlu

U Gradskom muzeju Grada Bad Ischla u subotu, 17. listopada u večernjim satima otvorena je izložba mladog liburnijskog slikara Vedrana Ružića. Izložba predstavlja nastavak uspješne suradnje s austrijskim gradom prijateljem te je organizirana uz financijsku potporu Grada Opatije.  Slike „Mačka z Voloskega“, i još nekoliko slika tipičnih opatijskih motiva, na dan otvorenja bile su upotpunjene prezentacijom istoimene slikovnice na njemačkom jeziku u izdanju Adamića.

Izložba slika u poznatom austrijskom odmaralištu predstavlja zanimljiv oblik promocije Opatijske rivijere, a cjelokupni promidžbeni paket, uz klasičan turistički materijal, zaokružen je podjelom čokoladica s likom vološćanskog mačka koje je izradio atelier Ecostyle. Na otvaranju su nazočili gradonačelnik Bad Ischla, Hannes Heide i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, uz kojeg je bila i suautorica slikovnice – Elizabet Jovanović.

Prilikom otvaranja izložbe gradonačelnik Heide reko je da mu je izuzetno drago da u svom gradu može ugostiti mladog i perspektivnog umjetnika, te da je to dobar način za promociju mladih umjetničkih snaga između dva zbratimljena grada. Ovo su pravi oblici partnerske suradnje, a na to se nadovezuje i EU projekt koji trenutno pripremamo zajedno s Opatijom zaključio je Heide.

Izložba Vedrana Ružića ostaje otvorena do 31. listopada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...