Početna - IZDVOJENO - Otvorene Olimpijske igre u Sočiju
foto: web

Otvorene Olimpijske igre u Sočiju

Otvorene su 22. Zimske olimpijske igre, najskuplje u povijesti. Čak 40 milijardi eura utrošeno je u organizaciju. Ceremonija paljenja olimpijskog plamena, odnosno put koji je prošla olimpijska baklja, bila je dosad nešto neviđeno.

Baklja je prošla sve regije Rusije, bila je na vrhu najviše planine, na dnu najdubljeg jezera, na Sjevernom polu te čak u svemiru. Na Olimpijskom stadionu Fišt u Sočiju baklju su zajedno upalili poznata ruska klizačica Irina Rodnjina i slavni ruski hokejaš Vladislav Tretjak.

Hrvatska je na čelu s Ivicom Kostelićem i još desetoricom naših predstavnika prošetala stadionom, a u svečanom mimohodu država svaka je članica izlazila iz sredine podija na kojem je s vrha stadiona bila reproducirana slika planete.

Ipak, spektakl koji su pripremili Rusi imao je jedan gaf. Naime, jedan od olimpijskih kugova nije se otvorio pa je tako svijet obišla snimka sa samo četiri olimpijska kruga.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Konstituirano Kulturno vijeće Grada Opatije

Danas je konstituirano prvo Kulturno vijeće Grada Opatije. Za predsjednicu Kulturnog vijeća izabrana je mr. art. Melinda Kostelac, za zamjenicu Irena Radovanović, ...