Početna - IZDVOJENO - Otvorene Olimpijske igre u Sočiju
foto: web

Otvorene Olimpijske igre u Sočiju

Otvorene su 22. Zimske olimpijske igre, najskuplje u povijesti. Čak 40 milijardi eura utrošeno je u organizaciju. Ceremonija paljenja olimpijskog plamena, odnosno put koji je prošla olimpijska baklja, bila je dosad nešto neviđeno.

Baklja je prošla sve regije Rusije, bila je na vrhu najviše planine, na dnu najdubljeg jezera, na Sjevernom polu te čak u svemiru. Na Olimpijskom stadionu Fišt u Sočiju baklju su zajedno upalili poznata ruska klizačica Irina Rodnjina i slavni ruski hokejaš Vladislav Tretjak.

Hrvatska je na čelu s Ivicom Kostelićem i još desetoricom naših predstavnika prošetala stadionom, a u svečanom mimohodu država svaka je članica izlazila iz sredine podija na kojem je s vrha stadiona bila reproducirana slika planete.

Ipak, spektakl koji su pripremili Rusi imao je jedan gaf. Naime, jedan od olimpijskih kugova nije se otvorio pa je tako svijet obišla snimka sa samo četiri olimpijska kruga.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kvarner na vrhu Hrvatske prema broju ostvarenih noćenja tijekom prvomajskog vikenda

Tijekom prvomajskog vikenda na Kvarneru je ostvareno 19.500 noćenja. Domaći gosti su s blizu 7.400 ostvarenih noćenja zauzeli prvo mjesto, ...