Početna - GOSPODARSTVO - Otvoreni natječaji za europske milijarde
Euro
web

Otvoreni natječaji za europske milijarde

U Europskoj komisiji u srijedu je predstavljen jedan od važnijih programa ‘europske vlade’ Horizont 2020, vrijedan ukupno 80 milijardi eura, namijenjen istraživanju i inovacijama u sljedećih sedam godina.

Od navedenog iznosa, više od 15 milijardi bit će dostupno u prve dvije godine za jačanje europske ekonomije znanja i za projekte koji, kako objašnjavaju u Komisiji, ‘čine razliku u životima ljudi’, a raspoređeni su u 12 glavnih područja poput osobnog zdravlja, digitalne sigurnosti i pametnih gradova, piše Liderpress.hr.

Prijavljivati se mogu kompanije, mala i srednja poduzeća, znanstvenici, sveučilišta i drugi koji mogu ponuditi projekte usklađene s ciljevima programa kako ih je Komisija detaljno odredila. Osim pažljivo određenih područja na koja se novac odnosi, novost je i pojednostavljena procedura koja smjera ubrzati i olakšati proceduru prijave i realizacije.

Detaljna objašnjenja i potrebne informacije možete naći ovdje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...