Početna - AUTOMOTO - Ovako će nam izgledati nove tablice
Nove tablice
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ovako će nam izgledati nove tablice

Zbog ulaska Hrvatske u EU, MUP je odlučio promijeniti izgled registracijskih pločica za automobile. U Ravnateljstvu policije u srijedu su predstavili novi izgled pločica, no to je tek prijedlog.

Predstavljena su tri nova rješenja za izgled registarskih tablica koja se bitno razlikuju od trenutnog izgleda tablica.

Hrvatska EU tablice

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Pločice će se mijenjati na prvom tehničkom nakon promjene

Od srijede 11. prosinca do 11. siječnja 2014. trajat će javna rasprava. Svi koji imaju bilo kakve primjedbe ili neke druge ideje o izgledu pločica mogu se javiti na e-mail savjetovanje@mup.hr.

U javnoj raspravi ljudi se mogu izjasniti o zadržavanju sadašnjih registracijskih područja, njih 34 i mijenjanju izgleda, o uvođenju novih registracijskih područja i mijenjanju pločica, uvođenju novih područja gdje su oznaka i teritorijalna pokrivenost vezana uz područje, naziv županije.

Mogu se i izjasniti jesu li da oznaka za županiju može biti i brojčana šifra. Primjerice, Zagrebačka županija nosila bi šifru 1, grad Zagreb 21. Raspravlja se i o uvođenju novih registracijskih područja, s time da oznaka nije vezana uz naziv grada ili županije kao do sada. Nove registracijske pločice pustili bi u promet polovicom 2014.

No vlasnici automobila neće ih morati odmah mijenjati, već pri prvom idućem tehničkom pregledu i godišnjoj registraciji.

Hoće li cijene novih pločica biti manje, iste ili veće od dosadašnjih, zasad nije poznato.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Održano ovogodišnje izdanje matuljske Gimkane

Ovog vikenda centar Matulja odisao je posebnom energijom. Kako to obično i biva matuljska je Gimkana ponovno okupila izrazito velik ...