Početna - IZDVOJENO - Otvoreno novouređeno igralište DV Mlaka
djecji-vrtic-mlaka-1
Foto: Grad Rijeka

Otvoreno novouređeno igralište DV Mlaka

Simboličnim rezanjem vrpce i prigodnim dječjim programom obilježeno je svečano otvorenje novouređenog igrališta Dječjeg vrtića „Mlaka“, koje je za mališane obogaćeno novim spravama za igru, pješčanikom i dječjom kućicom. Igralište je uređeno u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, uz pomoć sredstava Grada Rijeke, niza donacija i volonterskog rada roditelja djece koja pohađaju vrtić na Mlaci.

 Projekt uređenja ovog igrališta jedan je od pet projekata odabranih za realizaciju u okviru Riječkog programa lokalnog partnerstva u 2016. godini, a na natječaj Grada Rijeke, pod nazivom “Kvaliteta djetinjstva utječe na dječji život”, prijavila ga je Grupa građana Mlaka. Ovlašteni predstavnik projekta bila je Marijana Živković, a voditeljica Biserka Mičetić, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Mlaka.

Cilj projekta bio je estetski i funkcionalno urediti prostor dvorišta Dječjeg vrtića Rijeka, podcentra „Mlaka“ postavljanjem dječjih sprava za igru i vježbanje te antistres podloga kako bi se obogatio prostor za samostalno istraživanje i dječju igru prema odabiru mališana, korisnika vrtića. Igralište je smješteno ispred zgrade vrtića, u sklopu ograđenog prostora površine od 350 metara kvadratnih.

O samom projektu govorila je njegova voditeljica Biserka Mičetić zahvalivši se pritom Udruzi građana Mlaka, donatorima i roditeljima zbog čijih je ruku dječje igralište zasjalo u novom, veselijem ruhu. Uzvanike su pozdravili ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin te ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu Dragica Fadljević, koja je zajedno s jednim od mališana vrtića simbolično prerezala vrpcu i time svečano otvorila igralište s novim spravama za igru, pješčanikom i dječjom kućicom. Otvorenju je prisustvovala i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj, a svečanost su uljepšali nastupi Prvih riječkih mažoretkinja i djece vrtića „Mlaka“.

U investiciji uređenja igrališta vrijednoj 50.000 kuna, Grad Rijeka sudjelovao je s 30.000 kuna. Ukupno je donirano još 10.000 kuna vrijednosti u materijalu potrebnom za uređenje kao što su antistres podloge, pijesak, ograda, materijali za pješčanik, dvorište, ograde, boje za zidove…, dok je ostatak investicije pokriven doprinosom lokalne zajednice, odnosno radom čak 42 volontera.

U okviru Riječkog programa lokalnog partnerstva u 2016. godini, koji se ostvaruje suradnjom Grada Rijeke, grupa građana i vijeća mjesnih odbora, osim uređenje dvorišta Dječjeg vrtića „Mlaka“, odabrani su i projekti uređenja vanjskog sportskog igrališta u Dječjem vrtiću „Galeb“, prostora ispred Osnovne škole „Nikola Tesla“ i prostora ispred Mjesnog odbora „Sveti Nikola“ te projekt izgradnje permakulturnog vrta pored Osnovne škole „Gornja Vežica“.

Vrtić Mlaka je jedan od trideset i jednog podcentra Dječjeg vrtića Rijeka, smješten na području grada po kojem nosi ime. Nalazi se u zgradi koja je izgrađena u vrijeme vladavine cara Jozefa kao sklonište za djecu, u kojoj od tada pa do današnjih dana borave djeca. Danas je u vrtić upisano 58 djece u dobi od jedne godine do polaska u školu, i to u dvije vrtićke i jednu jasličku skupinu. U vrtiću odgojno-obrazovni rad provodi 6 odgojiteljica, a rade još kuharica i spremačica.

Podsjetimo, u tijeku je i natječaj za zaprimanje prijedloga projekata za Riječki program lokalnog partnerstva u 2017. godini.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...