Početna - IZDVOJENO - Ovaj vikend medarska manifestacija u Opatiji
web

Ovaj vikend medarska manifestacija u Opatiji

U petak i subotu, 7. i 8. listopada u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković održava se medarska manifestacija prodajno-edukativnog karaktera, a posebnost ove manifestacije je da su se po prvi puta udružile sve pčelarske udruge Primorsko-goranske županije, njih ukupno dvanaest, kako bi predstavile pčelarstvo i pčelinje proizvode javnosti.

To znači da će posjetitelje – same pčelare, ali i djecu, učenike, te zainteresirane građane – dočekati niz atraktivnih situacija koje će uključivati edukativna predavanja, stručne okrugle stolove, izložbeno-prodajne štandove obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrtnika kao i izložbu radova učenika osnovnoh škola na temu ”pčela”. Izlagači, stručnjaci, pokrovitelji i entuzijasti će zajedničkim nastojanjima pokušati predstaviti pčelarstvo, proizvode, opremu, ekološku i tradicijsku proizvodnju kojima obiluje naša županija.

Kako su istaknuli organizatori, termin manifestacije prilagođen je situaciji kada na pčelinjaku ima
manje posla, med je izvrcan, pa se pčelari nakratko mogu posvetiti edukaciji, kompletiranju opreme, susretima, kontaktima…

Prvi dan, nakon svečanog otvorenja, na programu je ”Zlatno ulište”, već 8. po redu ocjenjivačka izložba kvalitetnih medova Primorsko-goranske županije, kao i dodjela nagrada najboljima.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...