Početna - IZDVOJENO - Ovaj vikend Opatija u znaku djece
djecji_tjedan_2016

Ovaj vikend Opatija u znaku djece

Ovaj vikend Opatija će imati pregršt aktivnosti za djecu, a u sklopu Dječjeg tjedna kao veliko finale.  Nakon prošlogodišnjih”Čovječe ne ljuti se” i pričaonice u paviljonu Juraj Šporer te nastupa malih kineskih akrobata u hotelu Adriatic, ustanova Festival Opatija i ove godine se uključuje u obilježavanje dječjeg tjedna prigodnim aktivnostima za djecu i mlade na Ljetnoj pozornici.

U subotu 8. listopada od 10 do 14 sati na maloj Ljetnoj pozornici održat će se sajam aktivnosti za slobodno vrijeme djece i mladih ”Gdje si kada kući nisi?” na kojem će se djeci i posjetiteljima predstaviti Park prirode Učka, Hrvatski muzej turizma, Multimedijalna udruga Lapiš, Sportski savez grada Opatija, Udruga ArtMašina, Udruga Kulturni front te Društvo ”Naša djeca”. Svi oni između ostalih aktivnosti posebno se ističu i pažnjom koju pridaju djeci i mladima. Tijekom sajma, na istom mjestu održat će se i edukativni kviz o pravima djece ”Kvizobraz” s početkom u 11 sati te od 12.30 sati koncert Frana Živkovića, riječkog dvanaestogodišnjeg dragulja, fenomena na gitari koji se već kao osnovnoškolac može pohvaliti da je svirao s najvećim svjetskim virtuozima ovog instrumenta.

– U nedjelju u isto vrijeme, dakle od 10 do 14 sati čeka nas tjelesno malo aktivniji dan dječjeg tjedna. Ljetna pozornica postat će poprištem ”Cirkusarija” – kreativnog, žonglerskog, akrobatskog i ekvilibrističkog kutka Triko Cirkus Teatra iz Zagreba. Također, bit će postavljena igrališta i poligoni za razne rekreativne aktivnosti djece, a od 11 sati krenut će i radionica hula hopa ”Hop! Hop! Hula hop!” pod vodstvom hulahop majstora Marka Kalca. Ovaj cirkusko-rekreacijski dan svojim nastupom otvorit će Mažoretkinje grada Opatije. Pozivamo sve zainteresirane, osobito djecu željne dobre zabave i druženja da nam se pridruže nadolazećeg vikenda na Ljetnoj pozornici. Ulaz je slobodan, a u slučaju kiše program će nažalost biti otkazan, poručili su iz Festivala Opatija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...