Početna - IZDVOJENO - Ove godine počinje izgradnja novog groblja u Kastvu
kastav
web

Ove godine počinje izgradnja novog groblja u Kastvu

Groblje na kastavskom području je gotovo doselo svoj maksimalni kapacitet te je za ovu godinu planirana izgradnja novog groblja na lokaciji Ćikovo, uz županijsku cestu Kastav-Viškovo.

Kako se najavljuje novo groblje prostirati će se na 3,6 hektara površine, od čega će najveći dio otpasti na grobna polja, uz koja će biti izgrađena i pristupna cesta, parkiralište, komunalno-servisne građevine te crkva i župni dvor.

Izgradnja novog groblja postala je moguća sporazumom o zamjeni zemljišta između Riječke nadbiskupije, Župe sv. Jelene Križarice i Grada Kastva, potpisanom 2011. godine. Prema ovom sporazumu, crkva je Gradu ustupila 27.000 ”kvadrata” za novo groblje, a Grad se obvezao osigurati Nadbiskupiji građevnu parcelu površine oko 4.500 ”kvadrata” u Rešetarima na kojoj bi se trebali graditi crkva, župni dvor te stambeni objekti.

Prošle godine iz proračuna je izdvojeno 270 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju, a prva faza uređenja u kojoj će se graditi pristupna cesta s parkiralištem, plato mrtvačnice i crkve te grobna polja vrijedna je 900 tisuća kuna.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...