Početna - IZDVOJENO - Ove subote Magenta 1 gaming turnir u Rijeci – najbolji osvaja novi PlayStation 4 Pro
magenta-1-gaming

Ove subote Magenta 1 gaming turnir u Rijeci – najbolji osvaja novi PlayStation 4 Pro

Nakon iznimno uspješnih gaming turnira koji održanih prošla dva vikenda u Splitu i Osijeku, na redu su riječki gameri.

 Najvažnija sporedna stvar na svijetu u prosincu postaje najvažnija stvar za sve ljubitelje videoigara diljem Hrvatske. Hrvatski Telekom organizira turnir Magenta 1 gaming kako bi se doznalo tko najbolje igra FIFA-u 17 na PlayStationu u Hrvatskoj. Vrijeme je da sve one sate i sate vježbanja s ekipom na kauču ispred televizije pretvorite u nagradu i pravo da kažete da ste najbolji u cijeloj državi.

Turnir majstora digitalnog nogometa počeo je 26. studenoga u Splitu, nastavio se 3. prosinca u Osijeku, a ove subote, 10. prosinca, seli se u Rijeku, u Tower Centar s početkom u 10 sati. Nakon toga slijedi Zagreb 17. prosinca (Arena Centar). Prijenose utakmica na turniru u Rijeci komentirat će poznati sportski novinar i komentator Saša Sušec, kao i Ivan Švajhler što je prvi puta da će ovako nešto događa u Hrvatskoj.

Na turnir se mogu prijaviti sve osobe starije od 10 godina, a za sudjelovanje je obavezna prijava putem linka.

Ukupno 64 natjecatelja će na Magenta 1 gaming turniru u Rijeci igrati jedni protiv drugih, a postepenom eliminacijom na kraju ostati će jedan pobjednik koji će osvojiti PlayStation 4 Pro, trenutačno najmoćniju igraću konzolu na svijetu.

PlayStation 4 Pro i FIFA 17

Sonyjev PlayStation 4 Pro nije nasljednik PlayStationa 4, nego nadogradnja za gamere koji žele uživati u igranju u 4K rezoluciji s visokim dinamičkim rasponom boja. PlayStation 4 Pro dvostruko je jači od običnog PlayStationa 4, pa će tako sve igre rađene za PS4 na PS4 Prou raditi brže i uz bolju vizualnu kvalitetu – čak i ako ih igrate na Full HD televizoru.

FIFA 17 je u prvom tjednu samo u Velikoj Britaniji prodana u 1,3 milijuna primjeraka, što je rast od 18 posto u odnosu na broj prodanih primjeraka FIFA-e 16, a analitičari smatraju da bi FIFA 17, ako nastavi tako, mogla premašiti broj prodanih primjeraka FIFA-e 13, koja je prodana u 14,5 milijuna primjeraka u cijelom svijetu.

Od 1993., kada je izašla prva igra iz serijala do danas, igre iz franšize FIFA prodane su u više od 150 milijuna primjeraka diljem svijeta i to FIFA serijal čini najuspješnijom sportskom franšizom među videoigrama.

Osim turnira u FIFA-i 17, natjecatelji i posjetitelji događaja u gradovima moći će isprobati Ubisoftovu igru WatchDogs 2. U njoj igrači preuzimaju ulogu mladog hakera MarcusaHollowayja, koji zajedno s grupom hakera DedSec pokušava onesposobiti sustav za nadzor građana u fiktivnoj verziji San Francisca.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...