Početna - IZDVOJENO - Ovogodišnja Balinjerada okupila 300 sudionika
balinjerada

Ovogodišnja Balinjerada okupila 300 sudionika

Opatijska Balinjerada znana i kao najluđa utrka na svijetu održana je ovu nedjelju i to po 33. put. Okupila je oko 300 natjecatelja koji su se spuštali niz glavnu opatijsku ulicu na vozilima na kugličnim ležajevima.

Tako je mnogobrojna publika vozače gledala u tri natjecateljske kategorije – ‘‘monopatinama’‘, ‘‘karićima unjulima’‘ i ‘‘karićima dvojkima’‘.

Zadnji koji su se spustili stazom od hotela Paris do hotela Imperial su‘‘merikanska vozila’‘, raskošne konstrukcije u koje su maškarane skupine utrošile tjedne i mjesece napornog rada kako bi ‘‘zablistale’‘ samo na jedan dan.

Utemeljitelj Duško Jeličić Dule prvi se spustio stazom s predstavnicima gradske vlasti i Turističke zajednice, istom rutom prošla je i vesela maškarana povorka na svom putu prema Lovranu gdje se održala Međunarodna karnevalska povorka..

Program je vodio  Mario Lipovšek Battifiaca, a u glazbenom programu nastupili su ‘‘otac Balinjerade’‘ i opatijski pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule sa svojom Bonacom, grupa Mustafi i Salty Tails.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...