Početna - IZDVOJENO - Ovu subotu Mića zvončarska smotra
web

Ovu subotu Mića zvončarska smotra

Ovu subotu, 31. siječnja održava se Mića zvončarska smotra u Rukavcu s početkom u 12:00 sati. Prijavljeno je 12 grupa mićih zvončara, a pridružit će im se i maškarani mališani iz DV Matulji i područnih odjela. Okupljanje je ispred rukavačke škole kad svi kreću prema prvom punktu „Pulu Pužić“ gdje će mići zvončari napraviti prvo zvončarsko kolo. Slijedeća četiri kola izvode kako prolaze stari zvončarski put kroz Gornji Rukavac pa natrag prema Donjem Rukavcu gdje se izvodi zadnje zvončarsko kolo na „Kaliće“.

Već nekoliko godina Mića zvončarska smotra seli po mjestima Općine Matulji i to upravo onima iz kojih dolaze stare zvončarske grupe kojih u Općini ima ukupno devet, a održava se u onom mjestu čiji zvončari imaju ključeve Općine. Cilj ove manifestacije kao i ovakve koncepcije održavanja je da mali zvončari koji će za nekoliko godina postat njeni glavni nositelji dožive tu tradiciju upravo na starim zvončarskim putovima kao i u izvornom ambijentu.

Nakon domaćina, Rukavačkih zvončara, slijede Žejanski, Zametski, Brežanski, Brgujski, Munski zvončari, Zvončari Vlahov Breg- Korensko, Halubajski zvončari, Frlanski zvončari, Dondolaši, Zvonejski zvončari, a smotru zvončara zatvaraju Mućićevi zvončari koji će sijeeće godine biti domaćini manifestacije

Cesta u središtu Rukavca zatvorit će se od 10:00 do 16:00 sati, a preporuka svima koji dolaze je da koriste Lisinsku cestu, na kojoj će dijelom biti omogućeno i parkiranje. Za parking će se koristiti i prostor kod Kinkelove kuće te cesta prema Stanciji Kovačići.

Domaćini će  na svim punktovima miće zvončare dočekivati sa tradicionalnim slatkim i slanim delicijama i uz glazbu i pjesmu. Kako bi sve bilo u duhu tradicije smotra završava s ”Mićen zvončarsken obedon” na Tenisu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...