Početna - IZDVOJENO - Padaju cijene goriva
pumpa
web

Padaju cijene goriva

Ministarstvo gospodarstva objavilo je na svojim stranicama kako bi nas od utorka mogle “znatno pasti” cijene goriva.

Procjenjuju kako bi, prema dosadašnjem izračunu Ministarstva gospodarstva, litra benzina od utorka mogla biti jeftinija za čak 45 lipa dok bi dizelska goriva trebala biti jeftinija za 30-ak lipa.

Naime, početkom godine Ministarstvo gospodarstva je pokrenulo portal i aplikaciju o cijenama motornih goriva, koja je dostupna za sve operativne sustave mobilnih uređaja, a dostupna je osim na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Portal i aplikacija su jedino mjesto gdje zakonski trgovci motornim gorivom moraju objavljivati točne cijene, a Ministarstvo gospodarstva ih je pokrenulo zbog dodatne zaštite potrošača i razvoja tržišnog natjecanja.

Portal i aplikacija prepoznaju geolokaciju i daju točnu informaciju o cijenama goriva, udaljenosti od korisnika, kao i informacije o uslugama, koja su korisne za vozače. Svi prijavljeni korisnici mogu na mail dobivati gdje su najjeftinije cijene goriva i izravno s aplikacije prijaviti sve uočene nepravilnosti u cijenama motornih goriva. Aplikacija i portal su besplatni za korisnike svih vrsta mobilnih uređaja i operativnih sustava”, stoji u priopćenju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...