Početna - IZDVOJENO - Papa Franjo: radio sam kao izbacivač u noćnom klubu
Papa Franjo
AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Papa Franjo: radio sam kao izbacivač u noćnom klubu

Ponovno je iznenadio javnost – otkrio je da je jednom radio i kao izbacivač u noćnom klubu, u svom rodnom Buenos Airesu.

Iako je okružen tjelohraniteljima, papa Franjo vjerojatno bi se sam znao obraniti od nasilnika. Lako je to za pretpostaviti nakon što je Sveti otac tijekom posjeta Crkvi Svetog Ćirila Aleksandrijskog u predgrađu Rima vjernicima otkrio da je u mladosti jedno vrijeme radio kao izbacivač u noćnom klubu u Buenosu Airesu, javlja CNN.

Prije negoli je počeo proučavati književnost i filozofiju, skromni papa čistio je podove i radio u kemijskom laboratoriju. Kada se zaredio i počeo živjeti u jezuitskoj zajednici, nije mu bilo teško ustajati se svakoga dana u 5.30 sati te prati rublje za redovnike.

Uz zanimljive priče iz mladosti, papa je okupljenim vjernicima poručio da je vrlo važno biti dobar čovjek te da se trude biti dobar primjer drugima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Grad Kastav domaćin Nacionalne izložbe mladih inovatora

Nacionalna izložba mladih inovatora ”Mladi@inovacije 2022.” održat će se od 22. do 24. rujna u školsko-sportskoj dvorani ”Matija Katalinić” u ...