Početna - IZDVOJENO - Park Angiolina i Park svetog Jakova dobivaju novo ozvučenje i svjetlosni ugođaj
angelina

Park Angiolina i Park svetog Jakova dobivaju novo ozvučenje i svjetlosni ugođaj

Središnji i najpoznatiji opatijski parkovi, Park Angiolina i Park svetog Jakova, zadnjih su dana bili premreženi radovima, a značajan dio investicije je još u tijeku. Opatija se užurbano priprema za prosinačke programe, jer adventsko je razdoblje sve bliže, a domaćini su se pobrinuli da grad ove godine osvane u posebnom ruhu i programima privuče što veći broj gostiju.

 No, dok su radovi u Parku Sveti Jakov u završnoj fazi i više uglavnom nema raskopanih dijelova, Park Angiolina, inače poznata opatijska oaza mira, te bezbrižne šetnje, u ponedjeljak, čim se nakon kišnog razdoblja pojavilo sunce bio je u znaku velikih »radnih akcija«, te se radilo punom parom. Radove predvode djelatnici »Komunalca« i »Parkova«, uz pomoć kooperanata, a kako saznajemo od nadležnih u Gradu Opatiji, iz gradskog će se proračuna u ovu investiciju u oba parka uložiti 410.000 kuna. Bez obzira na opseg građevinskih radova, u oba je parka za vrijeme njihovog trajanja, pa tako i danas, moguće ući, samo je prilikom šetnje potrebna doza opreza zbog prokopanih kanala.

Uglavnom, efekti nakon ovog ulaganja mogli bi biti prilično veliki, s obzirom da će se nakon polaganja visokonaponskih kabela, što je okosnica investicije – u oba parka koji često ugošćuju različite manifestacije, dobiti daleko bolje ozvučenje i mogućnosti za rasvjetu i svjetlosni ugođaj. Kako saznajemo, ideja da se parkovi Angiolina i Sveti Jakov, te primjerice dio Parka svetog Jakova ispred Umjetničkog paviljona Jurja Šporera gdje će se ove godine organizirati između ostaloga i Advent u Opatiji, potekla je od strane Turističke zajednice Grada Opatije, donosi Novi list.

Na inicijativu turističkih djelatnika, koju je podržao Grad Opatija i osigurao proračunski novac, tako se u ovom trenutku parkovi koji su u nekoliko navrata nosili titule najljepših i najuređenijih u Hrvatskoj, sada pripremaju za novo razdoblje i nove, dosta šire mogućnosti. Uz dovoljnu količinu struje, te adekvatno ozvučenje, sve buduće manifestacije koje budu vezane uz parkovne površine, imat će zacijelo i novu dimenziju.

– Samo da nas vrijeme posluži, radit ćemo punom parom i kako procjenjujemo, uskoro će ova investicija biti do kraja »zaokružena«. »Parkovi« su zaduženi za zemljane radove, a ostalo izvodi »Komunalac« uz pomoć kooperanata. Sve ide po planu, ali su vremenski uvjeti vrlo važni da bi se radovi nesmetano mogli dovršiti. A inače, sada je u pripremi zimska, blagdanska dekoracija grada, pripremamo se da za Advent Opatija bude što ljepše i svečanije uređena, a rezultati će se vidjeti do kraja mjeseca – rekao je Raul Degano, direktor opatijske tvrtke »Parkovi«.

Do kraja studenog u planu je također i dovršetak značajne investicije u Ulici Velog Jože u Opatiji, na Slatini, također kraj jednog velikog opatijskog parka Margarita, gdje Grad Opatija ulaže milijun kuna u popravak nogostupa i šahtova, a ulica će, kako najavljuju nadležni iz Grada Opatije, u cijeloj dužini biti prevučena novim slojem asfalta, kao što je to lani primjerice učinjeno u središtu Opatije, u Ulici m. Tita.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Otvorene prijave na STEM radionice u inoLAB-u u Kastvu

Udruga za promicanje informatičke kulture E-Kastav od ove školske godine provodi radionice programiranja i robotike. Učenici se mogu prijaviti na ...