Početna - IZDVOJENO - Park znanosti u Parku Mlaka
park-mlaka-visitrijeka
foto: Grad Rijeka

Park znanosti u Parku Mlaka

U južnom dijelu Parka Mlaka postavljeni su edukativni eksponati glazbena ograda i zvučno zrcalo i to u sklopu realizacije “Parka znanosti”, autorskog projekta Luke Vevereca kojeg je ostvario Grad Rijeka. Pored svakog sponata je postavljena opisna ploča koja sadrži opis na hrvatskom i engleskom jeziku te objašnjava kako i zašto pojedini eksponat funkcionira.

 Koncept i struktura “Glazbene ograde” pruža posjetiteljima “Parka znanosti” doživljaj sviranja određene melodije. Udaranjem metalnih cijevi uzduž ovog eksponata posjetitelj može u hodu odsvirati “Odu radosti” Ludwiga van Beethovena.

“Zvučna zrcala” su izvedena na način da se riječi izrečene šapatom u žarištu jednog “Zvučnog zrcala” čuju u drugom, udaljenom 20 metara. Funkcija ovog eksponata u povijesti je korištena u mehanizmima komunikacije na daljinu. “Zvučna zrcala” predstavljaju fizikalni fenomen, a eksponat pruža atraktivan efekt.

“Park znanosti” je autorski projekt koji je zamišljen s ciljem da se javna površina oplemeni interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Posjetiteljima pruža priliku da na interaktivan i zanimljiv način pokreću i osluškuju eksponate edukativnog sadržaja te tako spoznaju zašto i kako svaki od njih uspješno funkcionira. Uz zanimljivu, interaktivnu prezentaciju znanosti u sklopu igre i istraživanja eksponata Parka, znanstvene se spoznaje lako usvajaju i postaju dio općeg obrazovanja svih korisnika

Vrijednost eksponata je 52.537,50kn, izvođač je tvrtka Veverec 91 d.o.o.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...