Početna - IZDVOJENO - Peti Bookfest u Rijeci
Foto: web

Peti Bookfest u Rijeci

Danas počinje peto po redu izdanje riječkog sajma knjiga Bookfest u centru Rijeke, na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske. Za sve ljubitelji knjiga i dobrih priča prilika je to da po povoljnijim cijenama pribave sve one naslove koje su dugo htjeli imati, kao i da dođu u kontakt s nekim potpuno novima. Sajam završava 12.travnja. Radno vrijeme za sve dane je od 9 do 20 sati, a ulaz je besplatan.

Sajam se održava uz potporu Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Rijeka, Županije Primorsko-goranske i Grada Rijeke te uz tehničku organizaciju agencije KLIK marketing. Projekt je to koji promiče knjigu, znanje i čitanje, a zainteresiranim posjetiteljima i čitateljima omogućuje neposredno upoznavanje s najnovijim izdanjima i događanjima na domaćoj i inozemnoj nakladničkoj sceni.

Povodom ovog sajma osmišljen je i popratni program s jakim riječkim potpisom na dvije lokacije – u Narodnoj čitaonici i u klubu Tunel.U nastavku programa, u četvrtak 10.travnja u Narodnoj čitaonici od 9:30 do 12:45 održat će se dječji program u suradnji sa Školskom knjigom. Za svu djecu Školska knjia je pripremila i poklone.Također, u četvrtak, u klubu Tunel, u 19 sati održat će se književna večer s autorom Velidom Đekićem o poveznici književnosti i rocka u Rijeci. U petak 11.4.2014. Narodnu čitaonicu s početkom u 18:30 okupirat će neformalna skupina riječkih književnika ujedinjena pod imenom Ri Lit koju Riječani izrazito simpatiziraju.

Na ovogodišnjem Bookfestu sudjeluju: Leo commerce, Lektira, Edit, Veble commerce, Fraktura, Živa riječ, Dušević & Kršovnik, Nova Stvarnost, Školska Knjiga, Sipar, Dvostruka duga i Miš. Biti će zastupljena i izdanja Profila, Mozaika, Naklade Ljevak, Znanja, Egmonta, Staneka, Naše djece i brojnih drugih. Kako je Bookfest riječki sajam međunarodnog karaktera i ove godine bit će stranih izdavača. Iz Bosne i Hercegovine dolaze Buybook, Rabic i Synopsis, iz Srbije Admiral books, Partenon i Karupović, a iz Mađarske stiže Croatica.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...