Početna - IZDVOJENO - Phableti će preplaviti tržište u narednim godinama
web

Phableti će preplaviti tržište u narednim godinama

Phableti su hit i veličina zaslona samo se nastavlja povećavati! To je rezime tržišta pametnih telefona u ovim trenucima, ali i potvrda da kad nešto krene onda se s time nikako ne staje već se forsira i forsira dok ne dođe do zasićenja ili kolapsa kao u slučaju tableta.

A kad se spominje tablete, upravo su jedan od razloga njihova nestanka phableti. Riječ je, ako netko još uvijek ne zna, o uređajima između pametnog telefona i tableta. Dakle, veći nego prosječni pametni telefon i manji nego tablet. Samo, phableti su u današnje vrijeme dosegnuli 6,9 inča, a to je nekad bila veličina tableta! Točnije, phabletom se smatraju uređaji od 5,5 do 6,9 inča. I ta granica se samo povećava.

Stoga, do 2019. godine bi trebali činiti 20 posto tržišta, odnosno trebalo bi ih se prodati 400 milijuna. I ne može se reći da je za to “kriv” Apple. Ne, u najbogatijoj su kompaniji svijeta dugo odolijevali ovakvih uređajima, a kad se pojavio Samsung Galaxy S3 2013. godine, otvoreno su ismijavali “velike mobitele”. Tržište ih je pak prigrlilo, a kad se Apple odlučio izbaciti iPhone 6 i posebno iPhone 6 Plus, tržište je eksplodiralo!

Pa je tako Apple ostvario 18 milijardi američkih dolara profita samo od prodaje ta dva uređaja, i to samo u jednom kvartalu! Samo, ne treba biti naivan i pomisliti da će iPhone 6 Plus ili Galaxy Note 4 biti ti koji pokreću ovo tržište. Ne, na phablete se odlučuju oni koji nemaju novca za pametni telefon i tablet, a žele funkcije jednog i drugog uređaja. Zato se okreću prema onome što im je najprihvatljivije. Naravno, ima onih koji kupuju takve uređaje jer im se sviđaju i mogu si ih priuštiti, ali velika većina korisnika ipak pada u niži cjenovni rang.

Takvih je korisnika najviše u Kini, gdje oko 450 milijuna ljudi ima pametni telefon ili phablet. Zato prodaja tableta sve više opada, a phableti i oametni telefoni s velikim zaslonima su u porastu što se prodaje tiče. Jednostavno, takvo je stanje stvari. Ali sve se može promijeniti u samo jednoj godini, zato treba vidjeti kako će proći pametni satovi na tržištu jer oni bi mogli ponovno vratiti sve unazad, odnosno smanjiti pametne telefone.

Izvor: ictbusiness.info

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...