Početna - IZDVOJENO - “Pinocchio” Elvije Nachinovich kao glazbena bajka za djeu i odrasle
web

“Pinocchio” Elvije Nachinovich kao glazbena bajka za djeu i odrasle

Prvakinja Talijanske drame Elvia Nacinovich, inspirirana djelom Carla Collodija napisala je i na scenu postavila svoju viziju Pinocchija, a suvremena varijanta ovog klasika dječje književnosti što ju potpisuje kao autorica, redateljica i dramaturginja te u njoj tumači dvije uloge, glazbena bajka „E se invece di Pinocchio..“ („A kada bi umjesto Pinokija…“) bit će, u izvedbi cjelokupnog ansambla  Talijanske drame, premijerno prikazana u četvrtak, 15. siječnja 2015. na sceni Zajc na Sušaku (HKD na Sušaku) s početkom u 19.30 sati.
Riječ je o svojevrsnom mjuziklu za djecu, ali i njihove roditelje te sve odrasle koji nisu izgubili dijete u sebi, čiju originalnu glazbu potpisuje Bruno Nacinovich, scenografiju Dean Vukušić, kostimografiju Manuela Paladin Šabanović, a svjetlo Boris Blidar.
Scenski pokret pak osmislila je Elena Brumini, glumica koja tumači naslovnu ulogu, o kojoj je rekla tek da je riječ o živahnom i znatiželjnom dječaku, a za više od toga valja pogledati predstavu. Uz nju u predstavi glume i ostali članovi Talijanske drame: Bruno Nacinovich, Leonora Surian, Rosanna Bubola, Giuseppe Nicodemo, Lucio Slama, Alida Delcaro, Mirko Soldano, Anton Plešić, Elvia Nacinovich, djevojčice koje će alternirati u svojim ulogama Nora Zdionica i Tila Bjedov te Nina Berdik i  Morena Škrokov dok u predstavi glume i inspicijentica Lili Švrljuga te tajnica Talijanske drame Susanna Valenčić.
Autorica ove vedre i raspjevane predstave Elvia Nacinovich zapravo se pita: „Zar je zaista Pinocchio jedini odgovoran za svoje nevolje? Što bi se dogodilo da je umjesto neizlječivoga lašca bio iskren do srži?“ jer njen Pinocchioživi u suvremenom svijetu gdje je laž više ‘’umjetnost’’ nego li grijeh, a govorenje istine postaje gotovo hendikepom.
Posebna zanimljivost ovog projekta jest u tome što će već 7. veljače 2015. dobiti i svoju hrvatsku inačicu u izvedbi ansambla Hrvatske drame u kojoj će, međutim, u nekim ulogama ostati isti interpreti.
Stoga je prigodom konferencije za novinare svima upućen poziv da pogledaju obje verzije ove predstave jer će biti zanimljivoo usporediti ih i vidjeti kako se ista predstava zrcali u dvama različitim jezicima i ansamblima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...