Početna - IZDVOJENO - Toshiba predstavila androidni robot koji govori, pjeva i izražava emocije!
web

Toshiba predstavila androidni robot koji govori, pjeva i izražava emocije!

Toshiba je na ovogodišnjem međunarodnom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES 2015) predstavila androidnog robota koji može pjevati, govoriti i izražavati emocije.

Robot je u Las Vegasu predstavljen kao hostesa Chihira Aiko, stara 32 godine, a opremljena je sa 43 motora koji omogućavaju njeno funkcioniranje.

Priča japanski, engleski i zna znakovni jezik, a ako bi to htjeli njezini tvorci, za nekoliko bi minuta mogla progovoriti i francuski.

Na njenom se licu vide bijes, tuga i radost, pokreti su joj relativno prirodni, a koža je vrlo slična pravoj. Oni koji su ju imali prilike vidjeti uživo kažu da ostavlja vrlo zanimljiv i zadivljujući dojam, čak ako joj se približi na manje od dva metra.

Iz kompanije navode da bi se ovaj robot, sa sposobnošću izražavanja emocija, u budućnosti mogao razviti u robota koji se brine o ljudima.

Iako ima prilično realistične pokrete i izraze lica, njen najveći nedostatak je vrlo hladan pogled. Iz kompanije navode da još uvijek rade na usavršavanju tehnologije te da će u bliskoj budućnosti poraditi na svim nepravilnostima.

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...