Početna - GOSPODARSTVO - Plaće Novom listu osigurala tvrtka bliska IDS-u
Foto: web

Plaće Novom listu osigurala tvrtka bliska IDS-u

Tvrtka Cesta d.o.o. na čelu s Mirom Mirkovićem, ujedno bliska IDS-u, dala je posudbu Glasu Istre. Ona desetljećima ima gotovo pa monopol u izgradnji i održavanju županijskih i gradskih prometnica, a posebice izgradnji niza potrebnih i nepotrebnih rotora u Istri. Pitanje je koji je interes tvrtke Ceste u spašavanju Glasa Istre i koju je posredničku ulogu odigrao novi predsjednik istarske vladajuće stranke.

Faggian, Mirković i novi predsjednik IDS-a, pulski gradonačelnik Boris Miletić, viđeni su u pivnici u zgradi uprave Glasa Istre samo dan nakon isplaćivanja plaća u Glasu Istre, a usred afere s policijom u Novom listu. Faggian se našao i sa Željkom Žmakom, od kojeg je za po jednu kunu Puljanka 2010. kupila tvrtke kćeri propalog Glasa Istre, putem kojih je nastavljeno izdavanje novina, uobičajeno zvanih IDS-ovim biltenom, te prodaja na kioscima. U međuvremenu su zbog ove transakcije Željko Žmak i njegov sin Dražen Žmak završili na sudu, dok su tvrtke pod javnosti nepoznatim okolnostima s Puljanke prešle u 100-postotno vlasništvo Faggianove tvrtke Andre.

Glas Istre bi do subote trebao Novom listu platiti 500.000 kuna kako bi se nastavilo tiskanje novina u Rijeci, a prema dogovoru uprava ovih dviju novina, zbog duga za tiskanje većeg od 6 milijuna kuna, dnevno bi pulski dnevnik trebao plaćati riječkom 200.000 kuna. Dakako u igri je još uvijek i opcija da se tiskanje prebaci u Zagreb te time dobije na vremenu. Za kupnju Glasa Istre navodno je zainteresiran Večernji list, ali kako Faggian nije dozvolio dubinsko snimanje poslovanja tvrtke razgovori su zaustavljeni.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...