Početna - IZDVOJENO - U Hrvatsku stigla opasna ‘ruska droga’
droga
foto: web

U Hrvatsku stigla opasna ‘ruska droga’

Zbog sumnje da su preprodavali sintetičku drogu MDPV, koja se smatra jeftinim nadomjestkom za heroin, petero osječkih dilera zadržano je u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Za tri osumnjičenice i dva osumnjičenika s osječkog područja, starih od 20 do 53 godine, tužiteljstvo je zatražilo istražni zatvor zbog sumnje da su u nekoliko mjeseci, od početka siječnja ove godine, organizirali nabavku i prodaju sinetičke droge MDPV u količinama od 5 i 50 grama.

Sudac istrage osječkog Županijskog suda istražni im je zatvor odredio zbog bojazni da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo za koje ih se tereti. Neslužbeno se doznaju da su dvije, od pet privedenih osoba, već evidentirane zbog zlouporabe droga. MDPV je nova droga na osječkome području, a na sudu ističe da se nalazi na popisu psihotropnih tvari i biljaka jer je riječ o derivatu morfija koji je deset puta jači od te droge.

Poznat je pod nazivima ‘krokodil’ ili ‘ruska droga’ te se zbog posljedica konzumiranja koje znaju rezultirati degenerativnim promjenama na tijelu smatra vrlo opasnom drogom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...