Početna - MORE I NAUTIKA - Plava zastava za plažu i za marinu u Ičićima
marina Ičići plava zastava
novilist.hr

Plava zastava za plažu i za marinu u Ičićima

marina Ičići plava zastava

foto: novilist.hr

Plaža u Ičićima i ove je godine 10. po redu dobila Plavu zastavu, koju dodijeljuje Udruga Lijepa naša za one punktove na obali koji ispunjavaju stroge kriterije čuvanja okoliša. Plavu je zastavu istakla i ACI marina Opatija, 15. godinu zaredom.

Ičićanska plaža jedna je od 5 ili 6 njih koje spadaju u najuređenije hrvatske plaže. Svi standardi Plave zastave su zadovoljeni na obje ičićanske lokacije. Ove godine podignut će se u svijetu oko 4.000 Plavih zastava od čega u Hrvatskoj njih 120, 102 se odnose na plaže, a 18 na marine. Točnije, u ovoj sjevernoj hemisferi sada je u tijeku podizanje 3.100 zastava na plažama i 650 u marinama, dok se u listopadu podiže još oko 250 zastava u južnom dijelu – razjasnio je Kutle i napomenuo kako je ičićanska marina ove godine dobila zlatnu plaketu, a plaža srebrnu za kontinuirano održavanje.

Na svečanosti podizanja zastave na plaži sudjelovali su turistički djelatnici, predstavnici Lučke kapetanije, tvrtke Parkovi, tamošnjeg mjesnog odbora, a program su svojim nastupom uljepšali vrtićari ičićanskog dječjeg vrtića.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Regata Vela Vrata okupila 25 posada (FOTO galerija)

Ukupni pobjednik regate je jedrilica Follow us Vulkan nova sa skiperom Ivicom Šćurićem. Za najuporniju posadu proglašena je posada di ...