Početna - MORE I NAUTIKA - Plava zastava za plažu i za marinu u Ičićima
marina Ičići plava zastava
novilist.hr

Plava zastava za plažu i za marinu u Ičićima

marina Ičići plava zastava

foto: novilist.hr

Plaža u Ičićima i ove je godine 10. po redu dobila Plavu zastavu, koju dodijeljuje Udruga Lijepa naša za one punktove na obali koji ispunjavaju stroge kriterije čuvanja okoliša. Plavu je zastavu istakla i ACI marina Opatija, 15. godinu zaredom.

Ičićanska plaža jedna je od 5 ili 6 njih koje spadaju u najuređenije hrvatske plaže. Svi standardi Plave zastave su zadovoljeni na obje ičićanske lokacije. Ove godine podignut će se u svijetu oko 4.000 Plavih zastava od čega u Hrvatskoj njih 120, 102 se odnose na plaže, a 18 na marine. Točnije, u ovoj sjevernoj hemisferi sada je u tijeku podizanje 3.100 zastava na plažama i 650 u marinama, dok se u listopadu podiže još oko 250 zastava u južnom dijelu – razjasnio je Kutle i napomenuo kako je ičićanska marina ove godine dobila zlatnu plaketu, a plaža srebrnu za kontinuirano održavanje.

Na svečanosti podizanja zastave na plaži sudjelovali su turistički djelatnici, predstavnici Lučke kapetanije, tvrtke Parkovi, tamošnjeg mjesnog odbora, a program su svojim nastupom uljepšali vrtićari ičićanskog dječjeg vrtića.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana prva radionica tradicijskih zanata u pomorstvu

Radionice o učenju tradicijskih zanata vezanih uz brodogradnju, pomorstvo i ribarstvo održavaju se u „Zori“ u sklopu projekta „Interpretacija 300 ...