Početna - IZDVOJENO - Plesačka raskoš Maše Kolar ponovno u Rijeci  
masa
foto: Jelena Janković

Plesačka raskoš Maše Kolar ponovno u Rijeci  

HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s Plesnom mrežom Hrvatske organizira gostovanje «Trijade», jedne od ponajboljih domaćih predstava suvremenog plesa protekle sezone.

U Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku će se 24. rujna u 19 i 30 sati odigrati plesna predstava «Trijada» nagrađivane autorice Maše Kolar već dobro poznate riječkoj publici. Riječ je o muško-ženskome duetu kojega je Kolar originalno napravila i izvodila u suradnji s portugalskim plesačem Ricardom Camposom Freireom, a u Rijeci će ga izvoditi s hvaljenim članom zagrebačkog Baleta Takuyom Sumitomom. «Trijada» u Rijeku stiže kroz suradnju Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa izvođenje za publiku širom zemlje. Izvedba je također uvrštena u program Festivala Periskop.

Predstava je inspirirana snažnim, dominantnim ženama koje muškarce uče o ljubavi, a pratimo ih kroz tri odnosa: mladog muškarca i starije žene, muškarca i žene iste dobi te mlade djevojke i starijeg muškarca. Kritika izvedbu opisuje kao plesački raskošnu, punu energičnih kontakata, usuglašenih, izgrađenih, preciznih pokreta i napregnutih mišića, kao neprekidnu bujicu kontrapunktova. Plesačima se na sceni kao izvođači pridružuju i vizažist Dino Baksa te samouka klaviristica Josipa Kukor.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna, mogu se nabaviti na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.

***

Projekt Plesna mreža Hrvatske dio je opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini, a realizira se izvedbama prethodno selektiranih predstava u hrvatskim nacionalnim kazalištima, na nacionalnim festivalima i drugim institucijama i organizacijama koje se bave izvedbenom djelatnošću. Potporom Udruzi plesnih umjetnika Hrvatske, trenutačnom nositelju projekta Plesna mreža Hrvatske, Ministarstvo kulture razvija postprodukciju i uvjete za kontinuiranu javnu prezentaciju cjelokupne plesne produkcije na području Republike Hrvatske.

Kroz Plesnu mrežu Hrvatske ove su godine realizirana gostovanja u HNK Osijek i Varaždin, na Osječkom ljetu kulture, Splitskome ljetu i Dubrovačkim ljetnim igrama, a do kraja godine planirana su gostovanja u HNK Osijek, Zadar, Varaždin, INK Pula i u Virovitici.

VIŠE:

 

 Video intervju s autoricom:

 https://www.youtube.com/watch?v=uSUgEzX47Yg

Trailer link

https://www.youtube.com/watch?v=36C6CbFr0Y4

Službena internetska stranica PMH:

http://plesnamreza.hr/

HNK Ivana pl. Zajca:

http://hnk-zajc.hr/naslovnica/

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...