Početna - IZDVOJENO - Stanje u prometu tijekom vikenda- 338 prometnih prekršaja na prometnicama PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Stanje u prometu tijekom vikenda- 338 prometnih prekršaja na prometnicama PGŽ

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 338 prometnih prekršaja, od kojih je najviše 67 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, slijedi 58 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, zatim 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te četiri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Najveće prekoračenje brzine evidentirano je jučer u 11.40 sati na autocesti RijekaZagreb kod vijadukta Zečeve Drage gdje se vozilo marke BMW, zagrebačkih registarskih oznaka, kretalo brzinom od 170 km/h na mjestu gdje je ograničenje 110 km/h. Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, najveća koncentracija od 2,50 g/kg je također jučer izmjerena 43-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault Clio. Njega je policija zatekla na području Viškova oko 2.45 sati, gdje je upravljao vozilom vozeći u suprotnom traku ceste. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te time ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. U policijskim prostorijama zadržan je i 21-godišnji vozač VW Golfa kojega je policija zatekla par sati kasnije , oko 6.30 sati, na području Matulja. Vozilom je upravljao s koncentracijom alkohola od 2,18 g/kg bez vozačke dozvole i bez osobne iskaznice. Zbog počinjenja navedenih prekršaja, svi počinitelji sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 21-godišnjak i zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Osim prekršaja u cestovnom je prometu zabilježeno i 35 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene. U cilju smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih u njima, i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na apsolutno poštivanje prometnih propisa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...