Početna - IZDVOJENO - Plitvice uvijek zamijećene
Foto:web

Plitvice uvijek zamijećene

Jedan od novijih svjetskih portala namijenjen ženama Womanitely.com.  objavio je ovih dana listu najljepših nacionalnih parkova. Na tom popisu na visokom sedmom mjestu našla su se i Plitvička jezera-Nacionalni park Plitvička jezera.

Na prvom mjestu te liste deset najljepših nacionalnih parkova u svijetu je park Snowdonia u Walesu, kojeg na drugom slijedi Grand Canyon u SAD-u te na trećem mjestu Kruger National Park u Južnoj Africi

Portal navodi da su se Plitvička jezera smjestila na brdovitom terenu,  idealnom za  planinarenje, u unutrašnjosti Hrvatske, sa brojnim jezerima i potocima.

Jedinstvenim ističu što većina jezera i potoka u sklopu tog parka sadrže sedru, što daje čistoču i bistrinu vode koja se rijetko nalazi u prirodi, kao i vrlo rijetka svijetlo plavo-zelena boja te vode.

Četvrto mjesto zauzeo je park Deosai u Pakistanu, peto Kakadu u Australiji, a šesto Hortobágy u Mađarskoj, dok je iza Plitvica, na osmom mjestu nacionalni povijesni park u Saudijskoj Arabiji Madain Saley, a na devetom park Sagarmatha u Nepalu.

Deseto mjesto pripalo je nacionalnom parku Iguazu koji se nalazi na graničnom području Argentine i Brazila.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...