Početna - IZDVOJENO - Zbog ljudskog nemara nad životinjama, u Opatiji prijeti kazna od 1.000 kuna
Foto: web

Zbog ljudskog nemara nad životinjama, u Opatiji prijeti kazna od 1.000 kuna

Kao i svake godine, u vrijeme početka proljeća i većeg posjeta građana javnim površinama, javlja se problematika nečistoće upravo tih javnih površina. Najviše primjedbi ima na vlasnike kućnih ljubimaca, koji zbog svog nemara, ne skupljaju izmet svojih kućnih ljubimaca te ih ostavljaju na površinama parkova, šetnica pa i na diječijim igralištima.

Sudeći po čestim primjedbama iz redova šetača, čini se da se šetnje obalnim putem umjesto na opuštajući užitak uz more, svode na neprestano gledanje u pod. Naravno, nisu svi vlasnici pasa neodgovorni, ali s obzirom da se ovdje radi o večini koja očito je, valja naglasiti kako za ovakvo ponašanje slijedi kazna. Gradska odluka koja regulira držanje kućnih ljubimaca, a u slučaju njezinog nepoštovanja je 1.000 kuna.

Po najavi nadležnih gradskih službi, komunalni redari će tijekom idućih dana krenuti u stroža patroliranja i to uz lungomare, kao i u parku Angiolina i na dječjim igralištima.

Pojačano patroliranje će poslužiti kako bi se uvelo više reda na opatijske javne površine, ali i kako bi se u krajnjem slučaju udarom »po džepu« navelo one koji se na zamolbe oglušuju, da ipak učine ono što njihov kućni ljubimac sam ne može – odlože izmet na propisano mjesto.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...