Početna - IZDVOJENO - Počele prijave za Liburnia Film Festival
Foto: web

Počele prijave za Liburnia Film Festival

Organizatori 12. LFF-a – udruge Delta i Restart – pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje na 12. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 26. do 30. kolovoza 2014. u lučici u Ičićima kraj Opatije.Za sudjelovanje u konkurenciji festivala prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2013. ili 2014. godini koji su nastali u proizvodnji hrvatske produkcijske kuće ili autora, ili u koprodukciji s Hrvatskom. U obzir dolaze i koprodukcijski filmovi kojima je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.Filmovi starijih godina produkcije, kao i filmovi u kojima Hrvatska nije minimalno druga produkcijska zemlja, neće se razmatrati.

Natječaj je otvoren do 15. lipnja 2014.

Žiri LFF-a nagradit će najbolji film, najboljeg redatelja/icu (nagradu dodjeljuje Institut dokumentarnog filma IDF iz Praga), najboljeg snimatelja/icu, najboljeg montažera/ku, najboljeg dizajnera/icu zvuka i najbolji regionalni film, a ako tako odluči, dodijelit će i posebno priznanje. Publika će izabrati najbolji film po njihovom izboru.

Za nagradu za najbolji regionalni film natječu se autori s područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Organizator iznimno u regionalni program može odabrati filmove autora ili produkcija koji nisu iz navedene regije, ali su filmove snimali na tom području. Također, organizator će iznimno uzeti u obzir regionalne filmove dovršene 2012. godine.

Od ove godine prijavljivanje je moguće putem online PRIJAVNICE na internet stranicama festivala www.liburniafilmfestival.com. Ukoliko vam je film dostupan na Vimeo kanalu i zaštićen lozinkom, više ništa ne morate slati tradicionalnom poštom, rekli su organizatori festivala.

Oni koji nemaju film online, nakon popunjavanja prijavnice, film trebaju poslati isključivo na DVD-u, na adresu:

RESTART
Trg V. Mačeka 1
10000 Zagreb

Festival se održava uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Opatije, Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice Ičića.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...