Početna - IZDVOJENO - Počele prijave za Zimsku školu u CTK Rijeka
ctk

Počele prijave za Zimsku školu u CTK Rijeka

I ove zimske praznike djeca i mladi mogu se družiti, učiti i zabavljati u CTK Rijeka! Od 07. do 09. siječnja 2015. u Centru tehničke kulture Rijeka na Školjiću će se programirati, kreativno izražavati, izvještavati na učeničkom portalu Rijeka In, obrađivati fotografije i snimati kratki filmovi. A osim djece i mladih na radionice mogu i roditelji. I sve je potpuno besplatno!

Radionice se provode u sklopu kluba za mlade RI connect, koji financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih.Prijave na radionice mogu se izvršiti na Internet stranici www.ctk-rijeka.hr.

Radionica Dobro jutro! Odvijat će se sva tri dana Zimske škole, a obavezna je za svu djecu i mlade koji će upisati programe Zimske škole. Između ostalog na toj radionici polaznici će se bolje upoznati, poboljšati svoje komunikacijske i interpersonalne vještine, timski rad, kao verbalnu i neverbalnu komunikaciju.

Na trodnevnoj radionici obrade fotografije polaznici će naučiti kako koristiti program Adobe Photoshop, dok će na radionici Programiranje naučiti kako koristiti programski jezik KODU. Polaznici će se moći baviti i medijima – snimanjem i montiranjem filmova s ekološkom tematikom na radionici Pet zelenih ili izvještavanjem za učenički portal Rijeka In na radionici Mala redakcija. Sve četiri navedene radionice su namijenjene učenicima od petog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole.

Kako mlađi uzrasti ne bi bili izostavljeni, organizirana je i Kreativna radionica na kojoj će svi koji se vole kreativno izražavati moći izrađivati rukotvorine od različitih materijala koje će moći ponijeti kući.

CTK Rijeka i partneri su pripremili i radionice za roditelje. U srijedu, 07. siječnja 2015., održat će se radionica o Parentalcontrolu o zaštiti djece na Internetu i besplatni e-alatima za zaštitu. Dan kasnije održat će se radionica Čujemo li se? s ciljem poboljšanja komunikacije roditelja i djeteta – kako pohvaliti, kako uspješno izreći kritiku, kako se slušati međusobno, a ne samo čuti, kako surađivati, kako donositi odluke, važnost samostalnosti.

Više informacija o Zimskoj školi potražite na www.ctk-rijeka.hr ili na broju telefona 327-155. Program Zimske škole uz CTK Rijeka provode partneri Društvo za kibernetiku psihoterapije i Kino video klub Liburnija-film.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...