Početna - IZDVOJENO - Počeo je 11. Jazz Ex Tempore
saxofon

Počeo je 11. Jazz Ex Tempore

Nakon 11 godina postojanja, preko 40 inozemnih glazbenika iz 25 zemalja svijeta, Jazz Ex Tempore novo desetljeće započinje slavljenjem hrvatske glazbe.

S obzirom na neizmjerno bogatstvo hrvatske glazbene baštine, raznolikost glazbenih stilova od Međimurja do Istre i od Slavonije do Dalmacije, na ovogodišnji projekt su pozvani naistaknutiji predstavnici svoje „rodne grude“: Tamara Obrovac iz Istre, tamburaš Filip Novosel iz Slavonije, Marko Ramljak s dalmatinskom violinom, Maasej Kovačević iz Međimurja i primorsko-kvarnerski glazbenici Damjan Grbac i Tonči Grabušić. Svu tu silu hrvatske raznorodne glazbe i instrumenata pokušat će uskladiti umjetnički ravnatelj Jazz Ex Tempore projekta – Elvis Stanić.

11.Jazz Ex Tempore počeo je u utorak, 24.11., kada će Tamara Obrovac i Elvis Stanić održati javnu radionicu / jazz talk o istarskoj glazbi, ljestvici i jazzu.

U srijedu, 25.11., Marko Ramljak će pričati o tome što je Dalmacija bez klape i je li to uopće moguće, a u četvrtak, 26.11., Filip Novosel će, kao jedini diplomirani jazz tamburaš na svijetu, podijeliti s publikom svoje izuzetno zanimljivo iskustvo studiranja tambure na New School for Jazz and Contemporary Music u New Yorku, te demonstrirati neobičnan spoj tambure i jazza.

Sve radionice / jazz talkovi se održavaju u Vili Antonio s početkom u 20.00 h, besplatne su i otvorene za javnost.

Završni koncert će se održati u petak, 27.11., u Vili Angiolini s početkom u 20.00 h, a ulaznice, po cijeni od 70 kn, možete kupiti na prodajnim mjestima sustava Moje karte, online na www.mojekarte.hr i ispred dvorane sat vremena prije početka koncerta.lobodan

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...