Početna - KULTURA - POČETAK PUSTA U ŽEJANAMA I MUNAMA
KUKULJANOVO, 08.02.2014. RIJEKA SMOTRA ZVONÈARA ZVONÈARI MAŠKARE, PUST... NA FOTO:ŽEJANSKI ZVONÈARI ŽEJANE SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

POČETAK PUSTA U ŽEJANAMA I MUNAMA

U Munama i Žejanama  već ovog vikenda obilježava se najraniji početak Pusta i to u Žejanama sa 5.-6. siječnja kada će točno u ponoć žejanski zvončari zvoniti tri kruga po selu dok će Munski zvončari na prijelazu 6. na 7. siječnja dignuti Pusta i napraviti krug po selu.

Na sam blagdan Sveta Tri kralja u Žejanama u 16 sati održati će se podizanje Pusta a nakon toga svi su pozvani u grijani šator uz živu glazbu gdje će biti i osiguran besplatni fažol ali i tradicionalna ponuda kuhanog crnog vina.

Na prijelazu 6. na 7. siječnja u Munama diže se Pust a munski zvončari napraviti će krug po selu i time obilježiti početak Pusta na Munama. Zabava kreće 06. siječnja od 20 sati uz glazbu te munske „klobasice i zelje“. Ove godine ključeve Općine Matulji dobivaju Munski zvončari kao predstavnici svih zvončarskih grupa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Dan susjedstva Opatija

Predstavljena OKiZA, ÖkoKauf Wien, uručena vremenska kapsula Opatijska kultura i zeleni aktivizam, program je susjedstva Opatija, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice ...