Početna - IZDVOJENO - Počinje gradnja kanalizacije, rekonstrukcija i dogradnja vodovoda na području gornjeg Zameta
web

Počinje gradnja kanalizacije, rekonstrukcija i dogradnja vodovoda na području gornjeg Zameta

U ponedjeljak, 27. travnja 2015.  započinje gradnja 2.040 metara kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja 590 metara vodovoda u ulicama Bilogorska, Zametskog korena, Vladivoja i Milivoja Lenca, Čavalsko, Maria Gennaria i Škrobotovac. Završetak ovih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Pehlin, Zamet i Gornji Zamet u Gradu Rijeci predviđen je u travnju 2016. godine.

Radovi će se izvoditi po dionicama. Izvođenje građevinskih radova najprije će započeti na sjevernom dijelu Bilogorske ulice – ogranku kojim se prilazi kućnim brojevima od 1 do 19. Tijekom izvođenja radova u Bilogorskoj ulici, promet će se odvijati uz ograničenja, a sve sukladno postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.
 
Informacije o radovima i dinamici njihova izvođenja objavljene su na web stranicama KD Vodovod i kanalizacijad.o.o. (www.kdvik-rijeka.hr u rubrici Obavijesti – Radovi), a prometna rješenja tijekom izvođenja radova dostupna su na web stranicama Rijeka prometa d.d. (www.rijekapromet.hr).

Građani se s planiranom dinamikom izvođenja radova – počecima i završecima radova po dionicama i fazama izvođenja u ulicama, kao i prometnim rješenjima, mogu upoznati i u Mjesnim odborima Pehlin, Zamet i Gornji Zamet.

Ova investicija gradnje i rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog Projekta EIB/CEB u Rijeci, koji još obuhvaća radove u sjevernom dijelu Donje Drenove, u Ulici Murini na Srdočima te radove u Ulici Ante Mandića na Zametu koji su započeti u travnju i u ožujku započete radove na rekonstrukciji postojeće kanalizacijske crpne stanice s pripadajućim cjevovodima na području Kostabele.

Ovaj razvojni zahvat financirat će se u 90%-tnom iznosu putem programa Hrvatskih voda, pri čemu su sredstva osigurana iz zajma The European Investment Bank (EIB – Europske investicijske banke) i Council of Europe Development Bank (CEB – Razvojne banke Vijeća Europe). Preostali dio sredstava osigurat će se iz naknade za razvoj na vodoopskrbnom području Grada Rijeke.
Odabrani izvođač radova je zajednica ponuditelja – tvrtke Centrogradnja d.o.o. i Tehnika d.d. iz Zagreba.

Stručni i obračunski nadzor nad radovima pružat će tvrtka HOUSE d.o.o. iz Rijeke. Investitor je KD Vodovod i kanalizacija  d.o.o. iz Rijeke. Prometna rješenja izradio je Rijeka promet d.d. iz Rijeke.
 
Sve informacije o odvijanju prometa za vrijeme izvođenja radova mogu se dobiti na info telefon 051 352 500 (07:00 do 15:30 sati).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...