Početna - IZDVOJENO - Počinje grand finale Ri gastra 2016. uz bakalar i čokoladu
tjedan-cokolade-1

Počinje grand finale Ri gastra 2016. uz bakalar i čokoladu

Najbolje uvijek ostaje za kraj, a tako i riječka gastronomska manifestacija Ri gastro završava godinu s čokoladom i bakalarom. Tjedan čokolade bit će održan od 2. do 9. prosinca, nakon čega odmah kreće Tjedan bakalara i traje do 16. prosinca. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke i u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice te Turističke zajednice Općine Viškovo.

U 2016. godini, u sklopu Ri gastra u sedam termina predstavljena je odabrana sezonska namirnica, koja je bila je ili će tek postati zvijezda, u svojih tjedan dana. Riječ je o šparogama, srdelama, trešnjama, smokvama, lignjama i na koncu bakalaru i čokoladi. Ugostitelji Rijeke i okolice u tim su prigodama pokazali svu raskoš zadanih sedam namirnica.

Primarni cilj manifestacije Ri gastro jest očuvanje tradicije prehrane i vraćanje tradicionalnih jela na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke i u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice te Turističke zajednice Općine Viškovo.

Posljednja dva Ri gastro tjedna za 2016. godinu u Cacao Coffee & Sweets Baru predstavili su voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban Štiglić, šef kuhinje Cacao Coffee & Sweets Bara Moreno de Bartoli, vlasnik restorana A modo mio Ivan Stanišić te koordinatorica projekta Ri gastro Tatjana Babić Tomić.

Kako kažu organizatori, Tjedan čokolade koji će biti održan od 2. do 9. prosinca i Tjedan bakalara koji će trajati od 9. do 16. prosinca ponudit će puno dobre hrane i do sada najveći broj gastronomskih radionica za velike i male u KuHarmoniji i Cacao Coffee & Sweets Baru. Također, bit će organizirano i druženje uz knjigu u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka i kao vrhunac 12. prosinca Gourmet priča ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca.

Ova će gastro-priča, kao i uvijek do sada, okupiti brojne ugostitelje koji će za simboličan iznos ponuditi slasne zalogaje, a cilj je prikupiti pomoć za Socijalnu samoposlugu.

U Ri gastro Tjednu čokolade/Tjednu bakalara sudjeluju bistroi Kostrenka, A modo mio, Conca d’Oro, La Rose, Placa 51 i Mornar, restorani Bevanda, Ronjgi, Aerosteak, À la carte Restaurant Kamov, Botel Marina, Morčić, Porto Grillo, Ristorante Spagho i Restoran hotela Continental, konobe Fiume, Borik, Blato, Feral, Nebuloza, Na kantunu i Tarsa te Bistro pizzeria Maslina na zelenom trgu, Bar Bar, Belgian Beer Café – Brasserie As, Restoran konoba Municipium, Bistro slastičarna Cukerin, Ebba’s Cuisine, Gelateria Corso i Cacao Coffe & Sweets Bar, uz gastro partnere KuHarmoniju, Gospoju PZ i Croatian Choco Concept.

Više informacija, program događanja i meniji ugostitelja mogu se pronaći na stranici Ri gastro.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...