Početna - IZDVOJENO - Danas se održava 14. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom
festival

Danas se održava 14. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u petak 2. prosinca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku bit će održan 14. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Festival je organiziran u sklopu projekta Grada Rijeke „Rijeka – Zdravi grad“.

Ove će godine na Festivalu svoja glazbena, plesna, dramska i likovna znanja i umijeća prezentirati oko četiristo učesnika, djece i odraslih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, a festival će biti održan u dva dijela: u 11 sati nastupit će najmlađi sudionici Festivala, a u 18 sati će nastupiti pripadnici starije dobne skupine sudionika Festivala.

Također, od 8 sati do 20 sati u atriju HKD-a na Sušaku bit će otvorena i izložba radova djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Program festivala najavili su pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke i koordinatorica projekta „Rijeka – Zdravi grad“ Ankica Perhat, savjetnica za zdravstvo u Odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković te voditelji na Festivalu Isabella Hujić iz Udruge za sindrom Down – Rijeka 21, Arjuna Mladen Zlamalik iz Osnovne škole Gornja Vežica i Dennis Jakus iz Pomorske škole Bakar.

Na Festivalu učestvuju učesnici iz Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, Centra za autizam Rijeka, Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije, Udruge za sindrom Down – Rijeka 21, Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Dnevnog centra za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka, Dječjeg vrtića Rijeka, Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka, Pomorske škole Bakar, Osnovne škole Gornja Vežica, Osnovne škole Kantrida, Centr za rehabilitaciju Fortica, Centra za rehabilitaciju Rijeka i Modne agencije Glamour Tara.

„Učesnici će pokazati svoje stvaralaštvo na dramskom, muzičkom i kreativnom planu, kroz uratke koje će izložiti. Vjerujem da će i ovaj festival, kao i trinaest prethodnih, biti uspješan i zahvaljujem svima koji su pomogli u njegovoj realizaciji“, poručila je pročelnica Perhat.

Uz voditelje Isabellu, Arjuna i Dennisa, koji ne kriju zadovoljstvo zbog povjerene im uloge, a sudjeluju i u točkama programa, voditelj će biti i Alen Polić.

„Dođite na Festival i uživajte“, poručili su veseli voditelji.

Scensko rješenje, izvedbu elemenata i likovni predložak za plakat, program, pozivnicu i zahvalnicu izradili su učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...