Početna - IZDVOJENO - Počinju upisi djece u dječji vrtić Rijeka za pedagošku godinu 2016./2017.
djeca

Počinju upisi djece u dječji vrtić Rijeka za pedagošku godinu 2016./2017.

Gradonačelnik Obersnel dao je suglasnost na Prijedlog odluke o upisu djece i o mjerilima upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2016./2017. godinu. Zahtjeve za upis djece u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za dosadašnje korisnike Dječji vrtić Rijeka zaprimat će od 2. do 6. svibnja, a za buduće korisnike vrtića od 16. do 20. svibnja 2016., rekla je pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sandra Sušanj. Privremeni rezultati prijava za upis objavit će se na oglasnim pločama svih podcenatra predškolskog odgoja 6. lipnja, dok će konačna ranga lista biti objavljena 20. lipnja 2016.

U jaslički program može se upisati dijete koje do 31. kolovoza tekuće godine navrši šest mjeseci, odnosno jednu godinu života, dok se u vrtićki program može se upisati dijete koje do tada navrši tri godine. Pročelnica Sušanj naglasila je kako će bez obzira na niz poskupljenja, cijene vrtića ostati iste, s tim što su rangirane po skali ovisno o primanjima roditelja. Prema tome, u najnižoj skali veliki je postotak korisnika koji Grad Rijeka sufinancira prema svom Socijalnom programu, odnosno svako treće dijete. Naglasila je da prednost imaju djeca koja su školski obveznici, jer prema zakonu svako dijete prije polaska u školu mora pohađati redovni program vrtića ili predškolu, te djeca čija su oba roditelja zaposlena.

Pročelnica Sušanj naglasila je da sve informacije roditelji mogu dobiti na web portaluDječjeg vrtića Rijeka , pri čemu je važno da obrate pozornost koju sve dokumentaciju trebaju priložiti. To im je dijelom olakšano jer većinu toga mogu riješiti online.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...