Početna - IZDVOJENO - Počinju upisi na sveučilište za 3. dob
polaznici

Počinju upisi na sveučilište za 3. dob

U ponedjeljak (12. listopada) započinju upisi u jesenji ciklus predavanja projekta Sveučilište za 3. dob kojeg provodi Sveučilište u Rijeci u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom.

Zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u PGŽ, starijim od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više u ovom ciklusu nudimo Tečaj grafike te predavanja Biotehnologija i istraživanje lijekova. (Prijave od 12.-16. listopada na e-mail: 3dob@uniri.hr ili telefon 051-584-861).

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom, zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u PGŽ, starijim od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više, nudi novi ciklus predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob:

>Tečaj grafike // 20. listopada – 1. prosinca 2015. //  (utorkom od 17:00-19:30)

Grafika je posredna umjetnička tehnika, što znači da nastaje crtežom koji se urezuje u neku ploču – tzv. matrice, a zatim se ta ploča premazuje bojom i tiska se na papir te se dobije crtež od boje koja je ušla u utore urezivanja (duboki tisak).

MJESTO ODRŽAVANJA: Akademija primijenjenih umjetnosti (kampus Sveučilišta u Rijeci) VODITELJICA TEČAJA: doc. art. Melinda Kostelac

> Predavanja: Biotehnologija i istraživanje lijekova  // 27. listopada – 26. studenog 2015. // (utorkom i četvrtkom od 17:00-18:30)

Teme: Može li suvremena znanost iskorijeniti bolesti?, Vanjski utjecaji na ljudsko zdravlje, Personalizirana medicina, Istraživanje lijekova, Probiotici i imunološki sustav, Razgledavanje laboratorijskih prostora.

MJESTO ODRŽAVANJA: Filozofski fakultet (kampus Sveučilišta u Rijeci) Predavačice i predavači Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci

Sveučilište za 3. dob, program u kojem je dosad sudjelovalo preko 500 polaznica i polaznika, neformalno je obrazovanje kojim se ne stječu kvalifikacije biti zvanja. Upisnina u pojedini program je 250,00 kn.

Prijave (sve informacije, raspored i sadržaj predavanja) Od 12. 10. do 16. 10. (od 9 do 16 sati), tel. 584 – 861; e-mail: 3dob@uniri.hr (informacije su dostupne i  na stranici www.uniri.hr > Cjeloživotno obrazovanje > Sveučilište za 3. dob).

Kao uvod u jesenji ciklus predavanja za sve zainteresirane organiziramo kratko BESPLATNO predavanje – 14. listopada 2015. (srijeda) u 17 sati, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci (prostorija 105).  O Antičkoj i ranosrednjovjekovnoj baštini Rijeke i Kvarnera govorit će Palma Karković Takalić, mag. archeol. (Odsjek za povijest umjetnosti – Filozofski fakultet).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...