Početna - NOVOSTI - Pod utjecajem alkohola zatečeno 48 vozača

Pod utjecajem alkohola zatečeno 48 vozača

Između 14. i 15. listopada, od 20 do 6 sati policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima susjednih policijskih uprava pojačano su nadzirali vozače koji su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola i/ili droga u organizmu.

Ukupno je alkotestirano 267 vozača, od kojih je kod njih 48 utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola. Riječ je o 44 vozača osobnih vozila, od kojih tri vozačice, dva vozača mopeda te po jednom vozaču motocikla i teretnog vozila. Najviše je vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,50 i 1,50 g/kg – 28 vozača, zatim devet vozača s koncentracijom alkohola iznad 1,5 g/kg, sedam vozača s koncentracijom alkohola do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a četiri vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.

Najveći je broj alkoholiziranih vozača, njih 20 bio u dobi od 18. do 24. godine života te potom u dobi od 31. do 40. godine života – 12 vozača.

Tijekom provedbe pojačanih mjera najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,90 g/kg izmjerena je 24-godišnjaku koji je zatečen u noći 15. listopada na području Hreljina. Osim alkohola utvrđeno je kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te je zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom zadržan u službenim prostorijama policije.

Pored nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu, policija je tijekom pojačanog nadzora zabilježila i druge prometne prekršaje, a svi počinitelji su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

I ovom prilikom radi prevencije težih stradavanja i povećanja razine sigurnosti prometa na cestama, sve sudionike pozivamo na povećan oprez te poštivanje prometnih pravila i propisa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Osjetno zahlađenje i snijeg

Iako su sve prognoze najavljivale zahlađenje u večernjim satima ono je stiglo nešto ranije. Snijeg i to prilično jako, pada ...