Početna - NOVOSTI - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima

Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima

Na dan obilježavanja, u srijedu, 18. listopada, od 11 do 12 sati na riječkom Korzu policijski službenici Odjela prevencije u suradnji s volonterima iz Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, informirat će i educirati građane o pojavnim oblicima trgovine ljudima te dijeliti edukativne materijale i brošure.

U Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, 17, 18. i 19. listopada održat će se predavanja na temu „Trgovanje ljudima u nacionalnim razmjerima“ za učenike osmih razreda Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Rijeci. Provedba edukativnih predavanja na temu „Trgovanje ljudima“ nastavit će se i u narednom razdoblju za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Primorsko-goranske županije. Od 19. do 25. listopada predavanja će se održati za učenike osnovnih i srednjih škola u Delnicama i u Dobrinju, Krku, Malinskoj i Omišlju na otoku Krku.

Od 2007. godine u Europskoj uniji se 18. listopada obilježava Dan borbe protiv trgovanja ljudima. Trgovanje ljudima predstavlja najbrže rastuću i najprofitabilniju ilegalnu industriju, odmah iza trgovine drogom i oružjem, te je jedan od najgorih zločina našeg doba budući se trguje ljudima, a čime se čini neprocjenjiva povreda ljudskih prava.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

FACEBOOK PREDSTAVIO FACEBOOK SHOP

Facebook je predstavio još jednu novost ovog puta namijenjenu poduzetnicima Facebook Shop je usluga u kojoj će poduzetnici na brz ...