Početna - IZDVOJENO - Podjela društva Liburnia Riviera hoteli d.d.
liburnia
web

Podjela društva Liburnia Riviera hoteli d.d.

27.08.2015.godine je na Glavnoj skupštini Liburnia Riviera Hotela d.d. donesena odluka o podijeli  LRH na dva dionička društva. Jedno društvo obuhvaća opatijski dio u kojem ostaju svi objekti s područja Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage, dakle “stara” Liburnia Riviera Hoteli. U sastavu drugog društva koje će se zvati LRH Hoteli Cavtat d.d. biti će trgovačka društva iz Cavtata i Portoroža.

Kao što vam je poznato, Grad Opatija, zajedno s drugim općinama, zalagao se je za razdvajanje poslovanja društva na način da poslovanje LRH na području Liburnije bude odvojeno od poslovanja u Cavtatu ili Portorožu kao i da se ubuduće sredstva reinvestiraju na području Opatije, Lovrana, Matulja i Mošćeničke Drage. Gradu i općinama u interesu je prvenstveno podizanje sadržaja i kvalitete turističke ponude na liburnijskoj rivijeri, odnosno investiranje LRH u opatijske objekte i zapošljavanje naših prvenstveno mladih sugrađana u novim ili preuređenim objektima.

Kao suvlasnici LRH, zalagat ćemo se i očekujemo dinamičniji razvoj opatijskog LRH, a kao čelnici grada i općina napravit ćemo sve da prostorno planska dokumentacija prati investicijske potrebe i mogućnosti LRH.  Moramo stvoriti uvjete da sav investicijski potencijal društva LRH može čim prije iskoristiti na našem području.

Važno je istaknuti da Grad Opatija i općine zadržavaju kontrolni paket od 25%+1 dionica u “starom”, opatijskom dijelu LRH, a isto toliko stječu u  novom društvu LRH hoteli Cavtat.

Razumljivo je da Cavtat i Portorož nisu područje interesa Grada i općina – osim što  naravno novom društvu LRH Hoteli Cavtat d.d želimo puno uspjeha u poslu. Stoga nemamo namjeru zadržati stečene dionice u novom društvu već planiramo iste monetizirati uz pomoć angažiranih financijskih (Zagrebačka banka d.d. Zagreb) i pravnih savjetnika (odvjetničko društvo Madirazza & partneri iz Zagreba).

Sredstva koja budu ostvarena od prodaje dionica utrošiti će se za daljnje kapitalne investicije na našem području koje su neophodne za gospodarski i društveni prosperitet jedinica lokalne samouprave te osigurati da dio strateških kapitalnih projekata bude realiziran ranije nego što je planirano.

Također se, ovom prilikom, potvrdio strateški značaj kontrolnog paketa dionica od 25% plus 1 dionica u LRH, a usvojenim našim prijedlogom izmjena Statuta LRH osigurano je da ubuduće NOVA LIBURNIJA d.o.o. ima u Nadzornom odboru dva nominirana člana koja sama imenuje.

Izražavamo zadovoljstvo da su na skupštini gotovo sve odluke donesene jednoglasno, pri čemu je Nova Liburnija d.o.o. podržala i glasala za sve prijedloge koje su na skupštini iznijeli mali dioničari.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...