Početna - IZDVOJENO - Područni ured pučke pravobraniteljice otvoren u Rijeci
web

Područni ured pučke pravobraniteljice otvoren u Rijeci

Otvoren je Područni ured pučke pravobraniteljice u Rijeci na adresi Korzo 2a/I. Ovaj ured je prvi takve vrste van grada Zagreba, a ovim otvaranjem je pomoć postala dostupnija građanima jer pučka pravobraniteljica ima široke ovlasti u zaštiti i promicanju ljudskih prava, suzbijanju diskriminacije te u ulozi Nacionalnog preventivnog mehanizma.

Lora Vidović, pučka pravobraniteljica je rekla kako se  otvaranjem ureda u Rijeci želi približit rad pravobraniteljice građanima. Slijedeći tjedan se ured otvara i u Osijeku, a za slijedeću godinu planira se otvaranje i u Splitu. Lora Vidović se je zahvalila Gradu Rijeci i PGŽ na podršci i rekla je kako kroz djelovanje Područnog ureda žele ostvariti suradnju sa svim zainteresiranim dionicima u lokalnoj zajednici – županijama, gradovima, ustanovama i institucijama, nevladinim udrugama, akademskom zajednicom i drugima, kako bi doprinijeli osvješćivanju javnosti o temama iz područja ljudskih prava i na taj način dodatno pridonijeli njihovoj zaštiti.

Pučkoj pravobraniteljici može se obratiti svatko tko smatra da su nezakonitim ili nepravilnim radom državnih tijela, tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnih osoba s javnim ovlastima ugrožena ili povrijeđena ustavna ili zakonska prava i slobode te ukoliko smatra da je diskriminiran.
Pritužbom pučkoj pravobraniteljici istovremeno se prijavljuje povreda prava, traži zaštita prava ili zaštita od diskriminacije te ukazuje na nezakonit ili nepravilan rad tijela, o čemu pučka pravobraniteljica može pokrenuti ispitni postupak i izvještavati Hrvatski sabor i međunarodnu zajednicu.

Ured u Rijeci na adresi Korzo 2a/I ima radno vrijeme od 8 do 16 sati, broj telefona je 051/689-735 i 051/689-736, broj faxa 051/689-737, a građani savjet ili pritužbu mogu poslati i e-mailom info@ombudsman.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...