Početna - IZDVOJENO - Potpisana svečana izjava između Grada Opatije i Dječjeg gradskog vijeća
un
web

Potpisana svečana izjava između Grada Opatije i Dječjeg gradskog vijeća

Povodom obiježavanja 25. godišnjce od potpisvanja Konvencije UN-a o pravima djeteta u ponedjeljak je u Villi Angiolini potpisana svečana izjava. Svečanu izjavu potpisao je u ime Grada gradonačelnik Ivo Dujmić i dječja gradonačelnica Petra peloza u ime Dječjeg gradskog vijeća. Izjavom se naglašava i ističe važnost primjenjivanja odredaba najvažnijeg svjetskog dokumenta o djeci – Konvencije UN o pravima djece, u donošenju svakodnevnih odluka u Gradu Opatiji, koji s ponosom nosi počasnu i obvezujuću titulu „Grad Opatija prijatelj djece“.

Svečanosti su prisustvovali i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, zamjenica predsjednice Saveza Društava Naša djeca Hrvatske Sanja Škorić, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade PGŽ-a Dragica Marač, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ Edita Stilin,  zamjenik načelnika Općine Lovran Branislav Petković, ravnatelj opatijske osnove škole Fredi Glavan, ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Sabrina Jelić, članovi Koordinacije Grad Opatija – prijatelj djece te predstavnici ustanova i udruga koje se bave djecom, odgojem djece te promicanjem dječjih prava, kao i članovi DGV-a te bivši dječji gradonačelnici. Pozdravno pismo poslao je i predsjednik RH Ivo Josipović koji je čestitao obilježavanje godišnjice donošenja Konvencije te podržao potpisivanje izjave. Program su pjesmom uljepšali mališani iz glazbeno-talijanske igraonice „Girotondo“, polaznici Dječjeg vrtića Opatija te školski zborovi Mići vrapčići i Opatijski dječaci.

Uoči  potpisivanja svečane izjave,  potpisnici su istaknuli: „Svečano izjavljujemo da je Grad Opatija prijatelj djece, grad u kojem djeca i mladi ljudi odrastaju sretni, zdravi i sa samopouzdanjem te u kojem ih se poštuje kao punopravne  osobe, grad koji potiče suradnju  svih subjekata u gradu sa svrhom promicanja prava i dobrobiti djece, grad u kojem prava i interesi djece zauzimaju središnje mjesto u donošenju i provođenju politika našeg grada, grad koji izgrađuje partnerske odnose između djece i odraslih,  prepoznavši u opatijskoj djeci vrijednog i važnog partnera s kojim u suradnji, organizira sadržaje kojima se obogaćuje život djece u Opatiji te grad u kojem se čuje i poštuje dječje mišljenje i dječji glas.“

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...